Brandveiligheidssystemen voor Kinepolis Breda

Kinepolis Group heeft 46 bioscoopcomplexen in België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. De gloednieuwe bioscoop in Breda heeft een oppervlakte van 7.000 m2 en biedt ruimte aan 10 bioscoopzalen met totaal 1.700 zitplaatsen. Naast de gebruikelijke bioscoopfaciliteiten beschikt Kinepolis Breda over een parkeergarage.

Automatische brandveiligheidssystemen

Saval heeft Kinepolis Breda voorzien van een sprinklerinstallatie, brandmeldinstallatie en ontruimingsinstallatie; automatische brandveiligheidssystemen welke de grote groepen bezoekers behoeden voor een rampenscenario.

Saval heeft, in opdracht van Bouwbedrijf Vrolijk, alle oplossingen met betrekking tot brandveiligheid van Kinepolis Breda besproken met de brandweer en gemeente Breda. Er zijn zware eisen gesteld door de brandweer en gemeente omdat de brandweer de locatie niet op tijd kan bereiken. Saval heeft middels Fire Safety Engineering een combinatie van maatregelen (sprinkler-, brandmeld- en ontruimingsinstallatie) bedacht die de nodige besparingen hebben opgeleverd zonder consequenties voor de brandveiligheid van Kinepolis.

Uitdaging

De opleverdatum is halverwege het project één maand vervroegd, maar werd gehaald doordat  alle medewerkers zich voor 100% hebben ingezet en hebben gewerkt volgens een zeer strakke planning waarin zelfs de kleinste details waren  opgenomen.
De samenwerking met de opdrachtgever Bouwbedrijf Vrolijk en diens opdrachtgever Kinepolis verliep voorspoedig en prettig waardoor er snel en efficiënt kon worden geschakeld tijdens het project.

We zijn trots bij te hebben gedragen aan de realisatie van Kinepolis Breda.

Klik hieronder om het artikel ‘Kinepolis Breda nadert apothese’ uit het vaktijdschrift Stedenbouw te lezen.

Stedenbouw – Kinepolis Breda nadert apothese