Onderhoud op 20 locaties van ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland is een onderwijsorganisatie voor middelbaar beroepsonderwijs, bedrijfsopleidingen en participatieonderwijs in de provincie Utrecht, met 2000 medewerkers en ongeveer 20.000 studenten. Op alle 20 locaties van ROC Midden Nederland verzorgt Saval de controle en het onderhoud aan de blusmiddelen en de noodverlichting.

Aanschaffen en vervolgens onderhouden

Veiligheid begint met de aanschaf van goede blusmiddelen, maar alleen als ze vervolgens goed onderhouden worden blijven ze betrouwbaar en veilig. ROC Midden Nederland koos voor Saval als het gaat om het onderhoud van blussers, de noodverlichting, de haspels en de blusleidingen op alle 20 locaties. Saval zit met ruim 100 buitendiensten namelijk altijd in de buurt en zorgt voor de controle en het onderhoud van alle blusmiddelen, ongeacht het merk.

Andere locatie, andere situatie

Sinds 2001 moet het onderhoud van blusmiddelen aan strenge voorschriften voldoen. Tekortkomingen kunnen leiden tot hoge boetes of zelfs sluiting van het bedrijf. Zo moeten brandblussers ieder jaar worden onderhouden door een deskundig persoon en na 5 en 10 jaar moet uitgebreider onderhoud plaatsvinden. Ook moeten brandslanghaspels iedere 5 jaar getest worden en moet de noodverlichting regelmatig gecontroleerd worden. De monteurs van Saval kennen de situatie op iedere locatie van ROC Midden Nederland en zorgen dat de apparatuur altijd op tijd gecontroleerd en onderhouden wordt.