Onderhoud sprinklersysteem

Onderhoud sprinklersysteem

Het juiste onderhoud garandeert de langdurige betrouwbaarheid van een sprinklerinstallatie. Wij beschikken over een serviceorganisatie die 24/7 beschikbaar is en over een team van goed opgeleide, gecertificeerde servicetechnici die gespecialiseerd zijn in sprinklerinstallaties.

Preventief onderhoud

Het preventief onderhoud wordt éénmaal per 12 maanden uitgevoerd. Na uitvoering wordt een rapport van onderhoud uitgegeven, waarin eventuele opmerkingen en adviezen worden weergegeven.

Preventief onderhoud omvat onder andere:
+ Controle watervoorziening en pomp
+ Controle sprinkleralarmen en technische supervisiemeldingen
+ Controle sturingen
+ Controle leidingnet en alarmkleppen
+ Controle rapportage periodiek testen en logboek
+ Controle aanwezige documentatie (opleveringsdocumentatie)

Tweewekelijkse testen omvatten:
+ Test brandalarmen van de alarmkleppen
+ Test lage druk signaleringen
+ Test start/stop hulppomp
+ Sprinklerpomp 30 minuten belast laten draaien
+ Controle installatie pompkamer

Merkonafhankelijk onderhoud

Onze specialisten zijn getraind in het onderhoud van sprinklerinstallaties van vrijwel alle fabrikanten en leveranciers op de markt. Onze mensen kennen de specifieke onderhoudseisen van elk merk, waardoor wij merkonafhankelijk onderhoud kunnen bieden. Dat is de kracht van Saval.

Ontzorging bij grote onderhoudscontracten

Wil je graag één aanspreekpunt voor integrale brandveiligheid? Ons zusterbedrijf Fire Safety First voert grotere onderhoudscontracten uit. Zo houd je eenvoudig grip op bouwkundige, installatietechnische én organisatorische maatregelen.

OP-taken en digitaal logboek

Een sprinklerinstallatie moet niet alleen onderhouden worden, maar ook beheerd door een Opgeleid Persoon (OP). Je kunt als organisatie zelf een medewerker laten opleiden tot beheerder, maar wist je dat je deze taken ook kunt uitbesteden aan Saval? Onze specialisten houden de uitvoering van de beheerstaken zorgvuldig bij in een digitaal logboek, zodat jij als organisatie op elk moment real-time inzicht hebt in de status van het beheer van de sprinklerinstallatie.

Levensduur en MJOP

Wil je weten welk onderhoud je kunt verwachten gedurende de levensduur van een sprinklerinstallatie? Dan kunnen wij een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) opstellen. Zo’n plan geeft inzicht in de kosten en voorkomt verrassingen achteraf.

Onderhoudscertificaat

Voor een betrouwbare werking van het systeem dient een sprinklerinstallatie goed te worden onderhouden. Onderhoudsbedrijven die gecertificeerd zijn volgens het schema van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) geven voor hun werkzaamheden een onderhoudscertificaat af. Dit certificaat toont aan dat het vereiste onderhoud is uitgevoerd en vormt daarmee een belangrijke informatiebron bij een inspectie.

Voor het ontwerp, de installatie en het onderhoud van sprinklerinstallaties bestaan verschillende normen en voorschriften. In Nederland worden de Europese NEN-EN 12845 en de Nederlandse NEN 1073 vaak gebruikt. Voor specifieke toepassingen wordt daarnaast regelmatig gebruik gemaakt van voorschriften uit het buitenland, bijvoorbeeld van de National Fire Protection Association (NFPA) en de verzekeringsmaatschappij FM Global (FM).

Certificatie van Sprinklerinstallaties hoe werkt dat precies?

Bron: Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

 

Zelf doen of uitbesteden?

Wil je de brandveiligheid van jouw organisatie beter borgen? Met meer dan 95 jaar ervaring op het gebied van brand- en vluchtveiligheid weten wij bij Saval precies wat je nodig hebt om de brandveiligheid van jouw organisatie te optimaliseren. Wil je bepaalde taken liever zelf regelen, zoals de maandelijkse controles van een sprinklersysteem? Geen probleem. Jij kiest zelf welke taken je zelf uitvoert, en welke je liever aan onze specialisten overlaat. Wij denken graag mee over maatwerk.

Neem contact met ons op

Wil je een onderhoudsofferte ontvangen, onderhoud inplannen of heb je een andere vraag met betrekking tot onderhoud aan je sprinkler systeem?
Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.