Safety Connect 6

Safety Connect

Continu controle over brandveiligheid

Bewoners, medewerkers, patiënten, studenten, bezoekers: iedereen in een gebouw moet zich veilig kunnen voelen. Zeker waar grote aantallen mensen bij elkaar komen en verblijven, is brandveiligheid essentieel. Maar hoe houd je brandveiligheid op het hoogst haalbare niveau? En, hoe ga je om met complexe situaties, bijvoorbeeld wanneer sprake is van meerdere gebouwen op verschillende locaties?

Verzekerd zijn van maximale brandveiligheid

Brand- en vluchtveiligheidsmiddelen kunnen mensenlevens redden – mits zij 100 procent functioneren. Periodieke checks helpen om ze in hun optimale staat te houden. Vervelend genoeg neemt hun inzetbaarheid tussentijds toch weer af. Onder andere door verkeerd gebruik, schade, vandalisme of simpelweg onnadenkendheid. Binnen één jaar na onderhoud valt zelfs 15 procent uit, zo becijferde de Federatie Veilig Nederland. Maar wanneer en waardoor is door niemand precies te zeggen.

100 procent zekerheid over brandveiligheid heb je dus nooit. Dit probleem lost Saval Safety Connect voor je op. Dankzij Safety Connect heb je de mogelijkheid de inzetbaarheid van de brandveiligheidsmiddelen tot in detail te monitoren. Realtime en 24/7. Hierdoor kun je afwijkingen signaleren en uitval voorkomen, en blijft iedereen in het gebouw verzekerd van maximale brandveiligheid.

Safety Connect: Zo werkt het

Safety Connect maakt gebruik van de noodverlichting die verplicht in gebouwen aanwezig is. De noodverlichtingsarmaturen worden voorzien van ‘nodes’ (zenders en ontvangers) die met elkaar in verbinding staan en samen een ‘mesh-netwerk’ vormen. De noodverlichtingsarmaturen zijn hiervoor het uitgelezen middel. In de praktijk bevinden zij zich vrijwel altijd binnen 30 meter van elkaar, zodat een zeer dicht netwerk ontstaat. Bij een stroomstoring houdt de back-up accu van de armaturen de noodverlichting bovendien minimaal één uur actief, waardoor ook het netwerk in stand blijft.

Via bluetooth ontvangen de nodes in het netwerk gegevens van sensoren waarmee de brandveiligheidsmiddelen uitgerust zijn. De nodes geven die door aan een ‘gateway’ die ze met een 4G-verbinding doorstuurt naar een database in de cloud.

 

Daar wordt de ruwe data omgezet in waardevolle informatie en inzichtelijk aangeboden op een gebruikersplatform.

Op basis van de informatie op het gebruikersplatform kun je het functioneren van de brandveiligheidsinstallatie naar eigen oordeel bijsturen of er zelfs direct op ingrijpen. Dit kun je zelf doen of in overleg met Saval. Onze experts kijken mee op het platform. Daardoor kunnen ze altijd snel en adequaat optreden.

Het Safety Connect-netwerk staat op geen enkele manier in contact met je bedrijfsnetwerk. Nog afgezien van de hoge securitystandaard van het Safety Connect-netwerk, hebben cybercriminelen dus geen toegang tot je bedrijfskritische systemen.

 

Wil je meer weten of een advies op maat?

Neem contact met ons op d.m.v. onderstaand formulier.

Bekijk hier de meestgestelde vragen over Safety Connect

Naar de FAQ