Introductie: Virtual reality-ervaring op een opslagtank

We introduceren een unieke virtual reality (VR) ervaring waar we verschillende praktijk situaties simuleren op een opslagtank met een drijvend dak. Met een speciale VR-bril wordt de zichtbare werkelijkheid vervangen door een computer gegenereerd beeld. We simuleren een ‘rim seal brand’, een brand in de rand van de opslagtank, en blussen deze met het Saval CFI blusgas systeem. Door virtueel op het dak aanwezig te zijn tijdens een onweersbui wordt duidelijk hoe de unieke systemen werken en opgebouwd zijn.

 

CFI rim seal systeem

Het CFI rim seal systeem is speciaal ontwikkeld om beginnende rim seal branden binnen enkele seconden te blussen. Het systeem combineert snelle automatische detectie met onmiddellijke blussing.

In de VR-omgeving kun je de verschillende onderdelen van het CFI-systeem uitgebreid bekijken:

  • CFI-cilinders
  • Instrumenten, zoals de manometer en pressure switch
  • Blusleiding, waar de sproeiers op zijn gemonteerd
  • Flexibele alarmeringskabel

 

Het weer, belangrijke factor

De weersomstandigheden op een opslagtank kunnen extreem variëren: van ijzige kou, tropische hitte, zandstorm, turbulentie tot onweerstormen. Bliksem is de belangrijkste oorzaak van een rim seal brand. Het is daarom belangrijk dat het brandbeveiligingssysteem hiertegen bestand is. Het CFI rim seal systeem is robuust, in de VR-omgeving ervaar je dat zelf.

 

CFI blusgas vs. Schuim

We kunnen in deze VR-omgeving uitgebreid het verschil laten zien tussen de werking van een CFI rim seal systeem en een manueel blusschuimsysteem toegepast in dezelfde situatie. Het tijdspad is hierin een belangrijk onderdeel: ontstaan van de brand, hoe lang het duurt voordat het wordt ontdekt, de alarmering van de brandweer, de werkelijke blussing en de gevolgen van de brand.

 

Wij zijn aanwezig op de volgende evenementen

Intersec in Dubai van 18 t/m 20 januari 2020
StocExpo in Rotterdam van 10 t/m 12 maart 2020
Interschutz in Hannover van 15 t/m 20 juni 2020

 

Neem contact met ons op om een afspraak te maken om deze unieke VR-omgeving zelf te ervaren of voor meer informatie.

Geschreven door Harm Straathof
Export sales manager