Saval
Case Thermae 2000 Brandveilig ontspannen door een nieuw brandmeldsysteem header 1920x1080
Brandveilig ontspannen door een nieuw brandmeldsysteem

Brandveilig ontspannen door een nieuw brandmeldsysteem

Om brandveilig te kunnen ontspannen bij dit wellnessresort hebben wij het brandmeldsysteem vervangen in het hotel en wellness gedeelte.

Thermae 2000 is een uniek wellnessresort op de top van de Cauberg in Valkenburg aan de Geul. Thermae 2000 biedt 60.000 m² aan faciliteiten, zoals binnen- en buitenbaden, sauna’s, stoombaden, schoonheidsbehandelingen, kuurprogramma’s en workshops. Direct naast het wellnessresort ligt het viersterren hotel met 60 kamers. Om brandveilig te kunnen ontspannen hebben wij het brandmeldsysteem vervangen in het hotel en wellness gedeelte.

Uitdaging: Bedrijfscontinuïteit

Voor de klant was het belangrijk dat de bedrijfsvoering niet werd verstoord. Overdag zijn er gasten aanwezig in het wellness gedeelte en veel van hen overnachten in het hotel. Het was geen optie om de faciliteiten en het hotel te sluiten. We hebben onze werkwijze aangepast aan de situatie van de klant.

Case Thermae 2000 Brandveilig ontspannen door een nieuw brandmeldsysteem uitdaging 1920x1080

Aanpak in twee fasen

De opdracht is uitgevoerd in twee fasen: eerst het hotel en daarna het wellness gedeelte. Door de hoogte en verschillende niveaus op dezelfde verdieping werden onze servicetechnici en projectleider op verschillende vlakken uitgedaagd om een passende werkwijze en oplossingen te bedenken.

In het hotel werd overdag het oude brandmeldsysteem vervangen; verdieping voor verdieping. Omdat de gasten brandveilig moesten kunnen overnachten, moest iedere avond op eis van de brandweer de oude dan wel het nieuwe systeem functioneren. Deze werden dan ook beiden in bedrijf gesteld totdat iedere verdieping beveiligd was met het nieuwe brandmeldsysteem.

Alle werkzaamheden in het wellness gedeelte zijn in de nachtelijke uren uitgevoerd om geen belemmering voor de bezoekers van Thermae 2000 te veroorzaken en de bedrijfsvoering niet te verstoren. Dezelfde werkwijze is gehanteerd als in het hotel; het oude en nieuwe systeem moesten functioneren, maar dan overdag. Dit vergde veel van de werkvoorbereiders en servicetechnici, een goede voorbereiding was noodzakelijk om vooral in de nachtelijke uren door te kunnen werken. De servicetechnici hebben zich uitermate flexibel opgesteld waardoor de ongebruikelijke werktijden aangehouden konden worden.

Case Thermae 2000 Brandveilig ontspannen door een nieuw brandmeldsysteem resultaat 600x410

Resultaat; Altijd een veilige omgeving

Het creëren van een veilige omgeving voor bezoekers en medewerkers staat hoog in het vaandel. Het eindresultaat is een goed werkend brandmeldsysteem, een tevreden klant en een brandveilige omgeving voor bezoekers en medewerkers van Thermae 2000.

"Door de uitdagingen en bijzondere werkomstandigheden geeft de tevredenheid van de klant een nog beter gevoel."

Chiel Vos, Servicetechnicus Saval