Saval
cfi rim seal systems protect existing storage tanks in iraq 4 v2

South Oil Company (SOC) is verantwoordelijk voor de olie in het zuiden van Irak. Ze ontdekten dat het vaste brandblussysteem van de tank terminals onvoldoende is in geval van een brand.

Uit een interne risicobeoordeling van het tankpark van South Oil Company bleek dat de aanwezige blusschuimsystemen die handmatig te activeren zijn onvoldoende bescherming bieden in geval van een brand. De activatie van het huidige brandblussysteem duurt te lang en kan resulteren in oncontroleerbare brandscenario's. Om dit risico te dekken installeerden wij het automatische detectie- en blusgassysteem: CFI Rim Seal Fire Protection. Een brandblussysteem dat binnen enkele seconden een brand detecteert en dooft.

cfi rim seal systems protect existing storage tanks in iraq 2 v2
Uitdaging

Geschikte oplossing voor hele grote tanks

De nieuwe oplossing moet geschikt zijn voor alle bestaande tanks met variërende doorsnede. Het zijn in totaal 20 tanks met een diameter van 18 tot 72 meter. Daarnaast mag de installatie van het systeem de continuïteit niet verstoren en moet het systeem bestand zijn tegen de hoge temperaturen, deze kunnen oplopen tot 55 °C.

Onze oplossing

Er is gekozen om een automatisch detectie- en blusgassysteem toe te passen dat specifiek is ontworpen en gecertificeerd voor dergelijke toepassingen: CFI Rim Seal Fire Protection. De extreem hoge temperaturen in de zomer hebben geen invloed op het CF3I-gas, waardoor dit een zeer geschikt blusmiddel is. Het systeem maakt detectie en blussing binnen enkele seconden mogelijk, zelfs wanneer het vuur nog erg klein is. Het systeem is modulair en wordt gemonteerd op bestaande tanks, bovenop het drijvende dak. Een ander voordeel van dit systeem is dat op locatie niet gelast of ander ‘heet werk’ verricht hoeft te worden.

Implementatie

Samen met onze gecertificeerde lokale Iraakse partner Uruk zijn specifieke tankdetails op de site opgenomen. Deze zijn verwerkt in het definitieve ontwerp en uiteindelijk in de productie in onze fabriek. De modulaire opbouw van de CFI units maakte een eenvoudige installatie mogelijk: plug-and-play. Op de tanks, die gevuld zijn met brandbare stoffen, hoeven geen aanpassingen te worden gedaan.

cfi rim seal systems protect existing storage tanks in iraq v2
Resultaat

CFI Rim Seal Fire Protection

De CFI Rim Seal is een betrouwbaar brandblussysteem dat een brand detecteert en dooft binnen enkele seconden op alle bestaande tanks.