Saval
Header CFI Zuid Korea 1920x1080
Eerste CFI rim seal systemen in Zuid-Korea beveiligen 4 live opslagtanks

Eerste CFI rim seal systemen in Zuid-Korea beveiligen 4 live opslagtanks

Hanwha Total Petrochemical produceert en verkoopt verschillende aardolieproducten, zoals benzine, diesel, kerosine , zware olie en LPG. Hanwha Total Petrochemicals is gevestigd in Daesan, Zuid-Korea.

Hanwha Total Petrochemical exploiteert een groot petrochemisch complex, bestaande uit 13 afzonderlijke fabrieken. Wij hebben 26 automatische CFI rim seal blusgassystemen mogen leveren voor de beveiliging van 4 opslagtanks met elk een diameter van 76 meter.

Veel opslagtanks in Zuid-Korea staan in de omgeving van woongebieden, wat grote risico's met zich meebrengt. Hierdoor is het voor de overheid noodzakelijk om additionele veiligheidsmaatregelen te nemen. De opslagtanks bij Hanwha Total Petrochemical waren enkel beveiligd met branddetectiesystemen.

Onze lokale agent, LyeonTech, heeft ons CFI rim seal systeem geïntroduceerd als oplossing bij Hanwha Total Petrochemical. Hiermee wordt de brandbeveiliging uitgebreid naar automatische detectie en blussing.

Uitdaging CFI Zuid korea 600x410

Uitdaging: Speciale systeemkeur gevraagd

De eisen van de Zuid-Koreaanse overheid kwamen niet overeen met de Europese en Amerikaanse keuringen die het CFI systeem reeds had. Er werden additionele, specifieke eisen gesteld  aan het systeem. Deze keur was noodzakelijk om CFI systemen te mogen leveren aan Hanwha Total Petrochemical. De partij die de keur kan uitgeven is Korea Gas Safety Corporation (KGSC).

Extra 3 CFI Zuid Korea 1280x720

Aanpak: Uitgebreide controle

Een delegatie van vier KGSC inspecteurs heeft de Saval fabriek in Breda gedurende een week bezocht. Alle processen met betrekking tot de leveranciers, productie en testen van het CFI systeem zijn kritisch gecontroleerd en toegelicht door onze CFI specialisten. Een toevoeging van speciale tests en aanpassingen aan het productieproces hebben ervoor gezorgd  dat het CFI systeem voldoet aan de gestelde eisen van KGSC.

Extra 2 CFI Zuid Korea 1280x720

Resultaat: 24 secties op 4 live tanks

We hebben de officiële goedkeur ontvangen van KGSC voor het gehele CFI systeem. We hebben in totaal 24 secties op 6 tanks mogen leveren in een korte doorlooptijd. Binnen twee maanden is het systeem gekeurd, geleverd en geïnstalleerd. Het CFI systeem heeft de brandveiligheid van de tanks naar een hoger niveau getild. Het automatische detectie- en blusgassysteem behoeft minimaal onderhoud terwijl het 24/7 bewaking biedt. Elke brand die aan de rand van het drijvend dak van de opslagtank ontstaat wordt direct gedetecteerd en geblust. De omgeving en het opgeslagen product blijven hierdoor buiten gevaar.

Extra 5 CFI Zuid Korea 1280x720
Extra 2 CFI Zuid Korea 1280x720
Extra 3 CFI Zuid Korea 1280x720
Extra CFI Zuid Korea 1280x720
Extra 4 CFI Zuid Korea 1280x720
Header CFI Zuid Korea 1920x1080

    Harm Straathof (Export Sales Manager Saval) heeft samen met de lokale agent LyeonTech, de supervisie van de oplevering op locatie begeleid. Hij vertelt: "Een bijzonder aspect van dit project was de montage van het systeem op live tanks, met andere woorden: tanks die operationeel zijn. Dit betekent dat ‘hot works’, zoals lassen, boren, zagen, niet toegestaan zijn. De units zijn daarom op het dak van de tanks gelijmd."