Saval
Case AMS8 header 1920x1080 2
Een state-of-the-art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen

Een state-of-the-art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen

Interxion exploiteert meer dan 45 state-of-the-art datacenters in Europa. Het AMS8-datacenter biedt klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties.

Interxion exploiteert meer dan 45 state-of-the-art datacenters in Europa. Het AMS8-datacenter biedt klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. AMS8 heeft een oppervlakte van 7.944 m2 en is gevestigd op het Schiphol-campus. Interxion voorziet een gecontroleerde omgeving met een ‘uptime’ van 99,999%, dit is mogelijk door verschillende beveiligingsvoorzieningen. Brandbeveiliging is een van de belangrijkste voorzieningen om dit te behalen.

SK Saval 181017 4355 b

Uitdaging; Hoge beschikbaarheid

De behoefte aan hoge beschikbaarheid van een datacenter vraagt om een gevoelig branddetectiesysteem dat de kleinste smeulbrand detecteert en communiceert. Als het brandblussysteem wordt geactiveerd moet de schade aan de servers zo klein zijn dat ze na een snelle reparatie weer operationeel zijn.

Aanpak; Digitaal brandmeldpaneel

We hebben samen met de klant nagedacht over verbeteringen van het bestaande brandbeveiligingsplan, om het te optimaliseren en aan de wensen van de klant te voldoen. Er is een speciaal digitaal brandmeldpaneel ontwikkeld met een extra groot scherm waar alle centrales aan gekoppeld zijn en alle beveiligde ruimtes zichtbaar zijn. Hiervoor is het software-systeem van de blusstuurcentrales aangepast.

SK Saval 181017 4417

Het resultaat

Het VESDA hooggevoelig aspiratiedetectie-systeem neemt monsters van de lucht om de aanwezigheid van rook te testen. Zelfs de kleinste smeulbrand wordt in een vroegtijdig stadium gedetecteerd. Het automatische SK Inerflex blusgassysteem zorgt voor de blussing van een brand. Het blusgas reduceert het zuurstofgehalte en heeft geen effect op de aanwezige servers, waardoor er geen nevenschade ontstaat. Het ontruimingssysteem wordt geactiveerd zodra er een brand is gedetecteerd en zorgt ervoor dat iedereen het pand snel en veilig kan verlaten.

We mogen het jaarlijks beheer en onderhoud uitvoeren aan de branddetectie, -blussystemen en -middelen. Dit is belangrijk om de brandveiligheid te kunnen garanderen en zeker te zijn van de werking van de systemen en middelen in geval van nood.

een state of the art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen 3
een state of the art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen 4
een state of the art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen 5
een state of the art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen 6
een state of the art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen 8
een state of the art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen 9
een state of the art datacenter met hoog gevoelige branddetectie en brandblusvoorzieningen 10
interxion ams8 2