Saval
Zware brandveiligheidseisen door aanrijtijd brandweer 1920x1080
Zware brandveiligheidseisen Kinepolis Breda door aanrijtijd brandweer

Zware brandveiligheidseisen Kinepolis Breda door aanrijtijd brandweer

De gloednieuwe bioscoop Kinepolis in Breda heeft een oppervlakte van 7.000 m2 met 10 bioscoopzalen en totaal 1.700 zitplaatsen.

Kinepolis wil haar klanten de ultieme filmbeleving bezorgen en combineert een state-of-the-art bioscoopinfrastructuur met een aanbod voor verschillende doelgroepen. De gloednieuwe bioscoop heeft een oppervlakte van 7.000 m2 met 10 bioscoopzalen en totaal 1.700 zitplaatsen. In opdracht van Bouwbedrijf Vrolijk hebben wij hieraan mogen bijdragen door het vinden van de juiste balans tussen het dekken van de brandrisico’s, voldoen aan de gestelde eisen van de gemeente en brandweer en het budget.

Case Kinepolis Zware brandveiligheidseisen door aanrijtijd brandweer uitdaging 600x410

Uitdaging; Zware eisen door aanrijtijd

De gemeente Breda stelde zware brandveiligheidseisen gebaseerd op het aantal bezoekers en de aanrijtijd van de brandweer. Een andere uitdaging was de hoeveelheid van het beschikbare water in de geplande reinwaterkelder. Deze was veel te gering.

Aanpak; Samenwerking met de brandweer en gemeente Breda

Alle oplossingen m.b.t. brandveiligheid zijn besproken met de brandweer en gemeente Breda. Middels Fire Safety Engineering hebben we een combinatie van maatregelen bedacht die de zware eisen vervullen en de nodige financiële besparingen hebben opgeleverd.

Case Kinepolis Zware brandveiligheidseisen door aanrijtijd brandweer aanpak 600x410
Kinepolis Resultaat 1920x1080

Resultaat; Automatische brandveiligheidssystemen

Wij hebben Kinepolis Breda voorzien van automatische brandveiligheidssystemen: sprinklersysteem, brandmeldsysteem en ontruimingsinstallatie. Door een andere, gelijkwaardige, norm toe te passen, is de uitdaging beschikbaar water opgelost. Het sprinklersysteem is FM Approved.