Saval
Magazijn2 MAK
Noodverlichting in logistieke omgeving

Noodverlichting in logistieke omgeving

Logistieke omgevingen met hoge plafonds en weinig daglicht stellen zeer hoge eisen aan licht en noodverlichting. Voor MAK aandrijvingen hebben wij nieuwe ESKALED armaturen mogen leveren.

Uitdaging

MAK Aandrijvingen, opgericht in 1926, is een gevestigde leverancier van aandrijftechniek op de Nederlandse markt. Zij zijn gevestigd in Lelystad en leveren vanuit daar aandrijfcomponenten zoals rollenkettingen, riemen, elektromotoren en reductoren. Sinds 2018 maken ze bovendien onderdeel uit van Axel Johnson International.

In het moderne bedrijfspand te Lelystad wordt circa 40% van het jaarlijkse verkoopvolume opgeslagen, volledig inzichtelijk met behulp van een geautomatiseerd locatiesysteem. MAK beschikt over goed geoutilleerde assemblagefaciliteiten t.b.v. kettingmontage, het snijden en lassen van tandriemen en voor de samenbouw van motorreductoren; werkzaamheden die worden uitgevoerd door vakbekwame mechanische engineers.

Tijdens een controleronde van onze monteur werd duidelijk dat van een hoop bestaande verlichtingsarmaturen de maximale levensduur bereikt was. Om het logistieke proces te waarborgen en de interne veiligheid te optimaliseren is Saval benaderd om met een duurzame oplossing te komen.

Mak buitenzijde
Mak buitenzijde2
MAK aanhetwerk
Mak Eskaled magazijn2
Magazijn MAK
Strato magazijnstellingen
  Strato monteursaanhetwerk

  Aanpak; Functionele noodverlichting

  Logistieke omgevingen met hoge plafonds en weinig daglicht stellen zeer hoge eisen aan licht en noodverlichting. Daarnaast moeten de risicovolle productieprocessen zo veilig en hygiƫnisch mogelijk verlopen en de werknemers en goederen beschermd worden. Voor dit project maakten we gebruik van vluchtrouteverlichting en vluchtrouteaanduiding.

  Resultaat

  Aan de hand van de wensen van de klant hebben wij een verlichtingsplan opgemaakt waarbij is gekeken naar de verschillende vluchtroutes. De vluchtroute aanduiding wordt gerealiseerd door 20 Eskaled LED armaturen. Een groot deel van de bestaande TL omgevingsverlichting is vervangen door 22 Eskaled Strato LED armaturen, die bij het uitvallen van de stroom, zeker een uur aan verlichting geven om aanwezigen de dichtstbijzijnde vluchtroute aan te duiden.

  Eskaled detail
  Mak Eskaled magazijn
  Strato2 MAK
  Strato MAK
  Mak Eskaled magazijn3
  Mak Eskaled magazijn4
  Mak Eskaled magazijn5