Saval

Noodverlichting in grote zalen is essentieel om in het geval van nood de dichtstbijzijnde vluchtroute of uitgang te vinden. Wel is het belangrijk dat de verlichting zelf niet afleidt bij een voorstelling. Voor deze toepassing hebben wij een speciaal zwart blockframe met zwarte behuizing ontwikkeld voor onze Eskaled LED noodverlichtingsarmaturen. Duidelijk herkenbaar, maar niet storend.

Buitenaanzicht
De Tamboer zaaloverzicht
De Tamboer zaaloverzicht zij
De Tamboer zaaloverzicht vanafpodium

  Uitdaging

  De Tamboer in Hoogeveen is een cultureel centrum / theater met 2 zalen en wordt jaarlijks door tienduizenden bezoekers bezocht. Er wordt een grote waarde gehecht aan de belevings- en kijkervaring van de bezoekers. Om hierin tegemoet te komen, zonder concessies te doen aan de algehele vluchtveiligheid, is Saval benaderd om een passende oplossing te bieden.

  Aanpak; Eskaled armatuur zwart uitgevoerd

  Speciaal voor bioscopen en theaters hebben wij de Eskaled in zwarte uitvoering ontwikkeld. Deze LED noodverlichting staat garant voor aanzienlijke energiebesparing en een hoge betrouwbaarheid. Bij het wegvallen van de netspanning zullen deze armaturen nog zeker 60 minuten de aanwezigen van licht en een vluchtroute voorzien.

  Eskaled zwart

  Resultaat

  De verlichting is duidelijker te zien en ziet er in een zwarte kleur mooier uit in donkere ruimtes. Om strooilicht te beperken zijn de zijkanten door middel van een blockframe afgedicht. De Tamboer voldoet met dit armatuur aan het Bouwbesluit, de NEN-EN 1838 en de symbooleisen van de NEN 3011, maar z√≥nder afbreuk te doen aan de esthetiek van de zaal. Het beste van 2 werelden!

  De tamboer result1
  De tamboer result4
  De tamboer result2
  De tamboer result3

   "De vorige LED noodverlichting zorgde voor afleiding tijdens voorstellingen en dat kan niet de bedoeling zijn. Van de nieuwe zwarte noodverlichtingsarmaturen zijn de zijkanten helemaal afgedekt wat voor een aanzienlijke vermindering van strooilicht zorgt."

   Femke de Vos, Gebouwbeheer / Veiligheid / P&O, De Tamboer