Saval
Ceva buiten01
Ontruimingsplattegronden voor groot logistiek centrum Heerlen

Ontruimingsplattegronden voor groot logistiek centrum Heerlen

Voor een groot logistiek dienstverlener zijn wij ingeschakeld om de ontruimingsplattegronden te verzorgen. Bekijk deze case!

Uitdaging

Vanwege juridische redenen kunnen wij de namen van de betrokken partijen niet publiceren.

In Heerlen zit een groot internationaal logistiek dienstverlener en deze voert complexe supply chain oplossingen uit voor middelgrote tot grote ondernemingen op nationale en wereldwijde schaal. In Heerlen doen ze dit voornamelijk voor één van ’s werelds grootste bedrijven op het gebied van medische technologie. Vanuit dit distributiecentrum worden 15.000 verschillende ziekenhuizen in onder andere Europa voorzien van medische hulpmiddelen, zoals chirurgische instrumenten, implantaten en systemen voor patiëntmonitoring.

Het complex in Heerlen omvat meer dan 100.000 vierkante meter vloeroppervlak. Dagelijks zijn er meer dan 500 medewerkers met verschillende nationaliteiten aanwezig op de werkvloer. Belangrijk is dat in het geval van een bedrijfsongeval of incident iedereen weet wat te doen en waar ze zich moeten verzamelen. Ontruimingsplattegronden hebben hier een belangrijke rol in; het informeren van de aanwezigen hoe ze het gebouw in geval van een calamiteit het snelst kunnen verlaten. Ook geeft de plattegrond weer waar de aanwezige veiligheidsmiddelen zich bevinden.

In het kader van de brand- en vluchtveiligheid dienen deze ontruimingsplattegronden op A3 formaat in elk type gebouw, met een ontruimingsinstallatie, aanwezig te zijn. Saval is door dit bedrijf ingeschakeld om de ontruimingsplattegronden in het complex te verzorgen.

  Aanpak

  Aanpak; Inventarisatie en projectering

  Na een rondgang van onze adviseur is een inventarisatie gemaakt voor 90 plattegronden. Gezien de verschillende nationaliteiten worden de plattegronden 2-talig (Nederlands en Engels) aangeboden. Conform de NEN 1414 en NEN-EN-ISO 7010 worden de plattegronden door onze tekenaars ingetekend met vluchtroutes, plaatsbepaling en aanwezige veiligheidsmiddelen, zoals blusmiddelen, brandslanghaspels, brandmelders en EHBO materialen.

  Resultaat

  evacuation plans for large logistics centre in heerlen v2
  ontruimingsplattegronden voor groot logistiek centrum 10 v2
  ontruimingsplattegronden voor groot logistiek centrum 11 v2
  ontruimingsplattegronden voor groot logistiek centrum 12 v2