Saval

Kuwait Oil Company's verantwoordelijkheden zijn de exploratie, boring en productie van olie en gas in de staat Koeweit. Kuwait Oil Company (KOC) is ook betrokken bij de opslag van ruwe olie en levering aan tankers voor export. Onze opdrachtgever, SAIPEM Korea, zocht een innovatief bedrijf om de brandveiligheid te garanderen voor een nieuw booster station op de terreinen van KOC.

Uitdaging; Vakkundige brandbeveiliger

De vraag van onze opdrachtgever SAIPEM Korea was om de brandveiligheid voor een nieuw booster station op de terreinen van Kuwait Oil Company (KOC) te verzorgen. Een booster station is een drukverhogingsinstallatie om olie door de pijpleidingen te transporteren.

Saipem uitdaging 600x410

Blustoestellen met Monnex-bluspoeder

Onze aanpak was een innovatieve toevoeging te doen aan een bewezen product. Wij leverden en installeerden meer dan 1.000 blussers voor industriƫle toepassing (onder andere Monnex-blussers) en 80 Monnex-bluswagens. Blustoestellen gevuld met het Monnex bluspoeder hebben een groter blusvermogen waardoor ze toereikend zijn voor onder meer het blussen van vloeibare stoffen en gassen. Omdat de temperatuur in Koeweit in de zomer oploopt tot boven de 50 graden, moet worden voorkomen dat de temperatuur en daarmee de druk in de blussers teveel toeneemt. Daarom zijn de blustoestellen voor dit project voorzien van zonneschermen (sunshades).

Saipem resultaat 600x410

Resultaat; Vertrouwen

Deze opdracht bevestigt dat na de Kuwait National Petroleum Company (KNPC) nu ook KOC op ons vertrouwt en dit is voor de toekomst een mooie stap. Wij leveren oplossingen voor een optimale brandveiligheid voor zeer uiteenlopende omstandigheden; de hitte van Koeweit vormt hierop geen uitzondering.