Saval
training op maat in koeweit cfi rim seal protection systemen installeren 4
Training Koeweit CFI RIM Seal Protection Systemen

Training Koeweit CFI RIM Seal Protection Systemen

Een 2-daagse training in Koeweit voor 24 medewerkers van Arabi Enertech 

Onze projectmanager Jan Veraart gaf op locatie in Koeweit aan 24 medewerkers van Arabi Enertech een 2-daagse training, zodat zij onze CFI RIM Seal Protection systemen zelfstandig kunnen installeren op de 82 opslagtanks.

OPDRACHTGEVER

Kuwait Oil Company (KOC) is de staatsoliemaatschappij van Koeweit. KOC is verantwoordelijk voor de winning van olie en aardgas in Koeweit en is verantwoordelijk van het zoeken naar nieuwe reserves, de winning en transport naar de gebruikers of exporthavens.

De meeste olie wordt geëxporteerd. KOC produceert ongeveer 3 miljoen vaten olie per dag.
Via Arabi Enertech KSC leveren wij aan KOC CFI RIM Seal Protection systemen voor 82 bestaande opslagtanks.

training op maat in koeweit cfi rim seal protection systemen installeren 3

Het theoretische deel

Het theoretische deel van de training bestond uit een drie onderdelen: Mechanisch, Instrumentatie en QAQC-HSE.
De groep was goed voorbereidt. Zij hadden vooraf onze documentatie goed bestudeerd, waardoor er hele interessante vragen en discussies ontstonden.

Praktijk

Vanuit Nederland is er een speciale zending verstuurd met alle trainingsonderdelen. Samen met het team van Arabi Enertech is de opstelling opgebouwd voor de praktijktraining. Door het slechte weer (onweer, harde wind en regen) was er op het buitenterrein een tijdelijke tent gemaakt voor de training.

We zijn de praktijktraining gestart met een complete proces demonstratie en uitgebreide toelichting: van lektest tot vullen en aftappen. Het was toen de beurt aan het mechanische team om zelfstandig alle gedemonstreerde stappen uit te voeren en conform alle regels de sproeiers te vervangen. Tot slot hebben we de glasbulb geactiveerd, dit gebeurd bij 93°C, om dit te bereiken hebben we kokend water gebruikt.

Het laatste onderdeel van de training was instrumentatie in de praktijk. We meten nauwkeurig het niveau en druk van de stikstof. We hebben het systeem op druk gezet en stapsgewijs het functioneren van de instrumenten toegelicht. Op verzoek van KOC is de werking van de speciale Block & Bleed kleppen gedemonstreerd. Door deze klep is het mogelijk om instrumenten te vervangen en kalibreren zonder het systeem af te tappen.

training op maat in koeweit cfi rim seal protection systemen installeren 5

Deelnamecertificaat

Ter afsluiting van de training hebben de deelnemers een deelnamecertificaat ontvangen. Onze ervaren collega Kevin, van zusterbedrijf Knowsley, is ter ondersteuning aanwezig op locatie tijdens de eerste fase van de systeeminstallatie.