Saval
Wuppermann buitenaanzicht
Watermistinstallaties ter bescherming van hydrauliek units bij staalverwerker

Watermistinstallaties ter bescherming van hydrauliek units bij staalverwerker

Introductie Wuppermann

Wuppermann Staal Nederland B.V. is gevestigd in de haven van Moerdijk en maakt al 20 jaar deel uit van de Wuppermann Groep. Het bedrijf is momenteel de grootste producent van verzinkt staal binnen de Wuppermann Groep. Wuppermann is niet zomaar een naam in de staalindustrie; het is een symbool van innovatie, kwaliteit en traditie. Opgericht in 1872, heeft dit familiebedrijf zich door de decennia heen ontwikkeld tot een pionier in de wereld van staal. Met een onwrikbare toewijding aan productontwikkeling, efficiënte productie en superieure verwerking, heeft Wuppermann een nalatenschap gecreëerd die spreekt van langetermijngroei en waardecreatie.

De productie van verzinkt staal in Moerdijk wordt gekenmerkt door de strengste toleranties, geavanceerde oppervlakken en betrouwbare corrosiebescherming. In Moerdijk zijn bij Wuppermann ongeveer 145 mensen in dienst.

Wuppermann buitenaanzicht 2
Staalverzinkingslijn v2
Staalverzinkingslijn2
Laaddok

  De staalverwerkingslijn bij Wuppermann in Moerdijk wordt een gecombineerde beits / warmband verzinkingslijn genoemd.

  Een gecombineerde beits / warmband verzinkingslijn in de staalverwerking is een productielijn waarin rollen gewalst staal worden gereinigd met zoutzuur en vervolgens worden voorzien van een beschermende zinklaag. Deze lijnen zijn ontworpen om de corrosiebestendigheid van staalproducten te verbeteren, waardoor hun levensduur wordt verlengd. De producten van Wuppermann worden in diverse industrieën gebruikt, waaronder de bouw, meubelindustrie, auto-industrie, zonne-energie en vervoerstechnologie.

  Hydraulische units

  Uitdaging

  Wupperman wil in het kader van de continuïteit van hun productieproces een aantal essentiële hydrauliek units beveiligen met een brandbestrijdingsinstallatie. Het betreft hydraulische units die in de kelder staan opgesteld, waarbij de lokale brandweer geen blussing zal uitvoeren gezien de beperkte bereikbaarheid en daarmee gepaard gaande risico's door de rook- en warmteontwikkeling tijdens een brand. 

  Aanpak

  Aanpak

  Na nauwkeurige inventarisatie met Wuppermann is gekozen voor de toepassing van hogedruk watermist als blusmedium. De drie ruimtes in de kelder, met daar in totaal zes te beveiligen hydrauliek units, zijn ieder voorzien van een Fogtec hogedruk watermistinstallatie en een blusstuurinstallatie. Voor de aansturing van de hogedruk watermistinstallaties is gekozen voor automatische vlamdetectie. Daarnaast zijn er blusactiveerknoppen toegepast voor handmatige activatie. Verdeeld over de 3 ruimtes, 6 bluszones, zijn de volgende componenten toegepast:

  • 10 watercilinders
  • 3 Kentec blusstuurcentrales
  • 5 stikstof drijfgas cilinders
  • 12 vlammenmelders
  • 5 verdeelafsluiters
  • 6 blusactiveerknoppen
  • 24 hogedruk watermistnozzles
  • Optische en akoestische alarmgevers
  • RVS leidingwerk
  • Bekabeling

  Resultaat

  Resultaat01
  Resultaat02 v2
  Resultaat03
  Resultaat04
  Resultaat05
  Resultaat06
  Resultaat07