Saval
  • Blog
  • Blusgas
  • Brandblussystemen
  • Brandveiligheid

Bewijs van constructie: betrouwbaarheid Saval CFI rim seal systeem

  • 18 oktober 2023
  • Harm Straathof
brandbeveiliging voor opslagtanks bewijs dat het saval cfi rim seal systeem werkt
CFI rim seal systems

Sinds 1999 produceert Saval het automatische brandbeveilgingssysteem voor opslagtanks met een rim seal: het CFI rim seal systeem. Het CFI rim seal systeem combineert snelle automatische detectie met onmiddellijke blussing met behulp van het speciale CF3I-blusgas.

Voor opslagtanks met drijvende daken is de flexibele buitenrand (rim seal) het gebied waar dampen kunnen voorkomen. Bij vonken of blikseminslag in de ATEX-zone '0' vormen de dampen een verhoogd brandrisico. Saval beschermt duizenden drijvende tankdaken tegen rim seal branden met de CFI rim seal systemen. Deze systemen zijn onderhoudsvrij met een totale levensduur van 30 jaar.

20 jaar oude systemen

Onlangs werden twee opslagtanks, uitgerust met CFI rim seal systemen in 2000, ontmanteld vanwege de bouw van een nieuwe tankterminal. Na bijna 20 jaar verkeren de systemen in goede staat en functioneren nog steeds optimaal.

Tankdaken van opslagtanks die in gebruik zijn, zijn doorgaans niet toegankelijk. De gecombineerde niveau- en drukregeling van de CFI rim seal systemen garanderen een betrouwbare werking. Dit betekent dat gedurende 20 jaar van ononderbroken gebruik van de opslagtanks er geen onderhoud- of reinigingswerkzaamheden aan de systemen zijn gedaan, ook geen reparaties of aanpassingen.

Laboratoriumtests, inclusief gecontroleerde activering van de verschillende gedemonteerde componenten, tonen geen aantasting van de roestvrijstalen nozzles (met glasbulb activering), de roestvrijstalen leidingen en het drukvat. Dit is het ultieme bewijs hoe robuust het CFI rim seal systeem in werkelijkheid is. Het systeem is bestand tegen zware omstandigheden zonder onderhoud.

brandbeveiliging voor opslagtanks bewijs dat het saval cfi rim seal systeem werkt 3 1024x576

Let op: alleen vuil en aanslag van uit de omgeving zijn aanwezig, waardoor werking van detectie en blussing niet wordt beïnvloed. De bescherming van de zeer kleine openingen in de sproeier door speciale afdekplaatjes is zeer efficiënt.

Feiten over het CFI rim seal systeem

De Total Costs of Ownership voor het CFI rim seal systeem bedragen $4.500 per opslagtank per jaar. De totale waarde van deze (gevulde) opslagtanks is $40.000.000

Klik hier voor meer informatie CFI rim seal systemen

Deel dit artikel