• Nieuws
  • Vluchtveiligheid
  • Noodverlichting

Onze nieuwste generatie noodverlichting: ESKALED ADVANCE

  • 27 januari 2022

Onze huidige Eskaled noodverlichtingsarmaturen draaien inmiddels een aantal jaar mee. Deze armaturen zijn in de tussentijd verder ontwikkeld tot de nieuwe generatie
Eskaled, de Eskaled “ADVANCE”.

eskaled advance 3

Onze huidige Eskaled noodverlichtingsarmaturen draaien inmiddels een aantal jaar mee. Deze armaturen zijn in de tussentijd verder ontwikkeld tot de nieuwe generatie
Eskaled, de Eskaled “ADVANCE”. De Advance uitvoering is beschikbaar voor de Eskaled 2.0, Forto, Luna en Safeway modellen.

Nieuwe functionaliteiten

De nieuwste generatie Eskaled “ADVANCE” noodverlichtingsarmaturen biedt meer functionaliteit ten opzichte van de  vorige lijn. Hieronder benoemen we er een aantal.

Standaard Lithium-Ion accu's met een levensduur van 8 jaar

In onze nieuwe ESKALED Advance wordt gebruik gemaakt van een Li-ion back-up accu met een levensduur van 8 jaar i.p.v. 4 jaar. Dit is niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar zeker goed voor het milieu. Deze accu’s bevatten minder zware metalen en omdat ze enkel om de 8 jaar gewisseld hoeven te worden vermindert de afvalstroom.

SAFETY CONNECT READY

De nieuwe ESKALED ADVANCE armaturen zijn het zenuwstelsel van ons Safety Connect platform. Safety Connect is een platform waarmee de status van o.a. noodverlichtingsarmaturen en brandblussers op afstand uitgelezen kan worden. Met de ingebouwde Safety Connect EMLN module in de ESKALED ADVANCE kun je op afstand de status van het armatuur inzien. Daarnaast fungeren deze modules als knooppunten in het Safety Connect netwerk.

Uitgebreide dimfunctie

Er zijn omgevingen waar naast veiligheid, de ambiance zeer belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan theaters of bioscoopzalen waar de noodverlichting niet moet afleiden, maar de nooduitgangen toch voldoende verlicht moeten worden. De ESKALED ADVANCE biedt de gebruiker het beste van twee werelden door de verlichting waar nodig te dimmen naar 25, 50, of 75% van de maximale lichtopbrengst.

Optionele bewegingssensor

Met de optionele bewegingssensor (artikelnummer 2878.715), kun je het armatuur laten oplichten wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Deze sensor schakelt intern op de printplaat tussen permanent en niet permanent.

VOORDELEN ESKALED ADVANCE
  • Lithium-ion accu met een levensduur van 8 jaar
  • Standaard automatische zelftest
  • Voorbereid op Safety Connect
  • Dimstanden instelbaar
  • Eenvoudige montage, ook in bestaande situaties

Kijk hier voor een volledig overzicht van ons noodverlichtingsassortiment.

Deel dit artikel