Saval
  • Nieuws
  • Watermist
  • Brandblussystemen

SK FireSafety Group tekent exclusief Benelux contract met VID Fire-Kill

  • 13 november 2023
  • Tom Weyns

De lagedruk watermist oplossingen van VID Fire-Kill completeren het aanbod van brandveiligheid oplossingen van Saval en Somati Systems, onderdeel van de SK FireSafety Group.

auto draft 2 600x410

De lagedruk watermist oplossingen van VID Fire-Kill completeren het aanbod van brandveiligheid oplossingen van Saval en Somati Systems, onderdeel van de SK FireSafety Group.

Saval en Somati Systems zijn sinds jaar en dag leveranciers van sprinkler- en hogedruk watermistsystemen. Met deze overeenkomst voegen wij innovatieve en unieke lagedruk watermist oplossingen toe aan onze brandveiligheid oplossingen. Hiermee kunnen wij de meest optimale systemen bieden aan onze klanten.

VID Fire-Kill is een toonaangevende lagedruk watermist fabrikant met een complete range aan producten. De systemen zijn beproeft en volledig goedgekeurd door o.a. FM, VDS, LPCB  en IMO. De systemen zijn geschikt voor gebouwen (risicoklasse LH, OH 1, 2 en 3), tunnels en diverse industriĆ«le toepassingen.

Lagedruk watermist biedt de voordelen van minder waterverbruik en is prijsgunstiger ten opzichte van hogedruk watermist door het installatiewerk en de pompsets.

De laatste jaren is er een toenemende vraag naar watermistsystemen voor o.a. scholen, zorginstellingen, datacentra, parkeergarages, industriƫle objecten zoals transformatoren. Klanten zijn in iedere situatie op zoek naar een goede balans tussen een passende brandveiligheid oplossing en investering. Met alle goedgekeurde systemen en het prijsvoordeel, ten opzichte van andere systemen, voorziet VID Fire-Kill in deze behoefte.

Er blijven situaties waarbij hogedruk watermist leidend blijft en de enige passende oplossingen is. Het werkingsprincipe van hogedruk watermist is afwijkend van lagedruk watermist. Voor al deze situaties blijven Saval en Somati Systems vertrouwen op hun exclusieve Benelux samenwerking met de hogedruk watermist fabrikant FOGTEC.

Deel dit artikel