Masterclass brandveiligheid - Volantis Talking Experts

Geannuleerd

Door verschillende omstandigheden hebben meerdere experts zich moeten afmelden voor deze tweede editie van Volantis Talking Experts, op dinsdag 5 oktober 2021. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt de masterclass te verzetten naar een later moment.

Een nieuwe datum volgt zo snel mogelijk.

Met Volantis Talking Experts brengt Volantis experts en bedrijven samen. Na een succesvolle eerste editie is het tijd voor een vervolg. Deze tweede editie staat in het teken van risicogestuurde brandveiligheid in de industriële sector. Samen met Saval staan we stil bij het proces van integrale brandveiligheid en diverse brandscenario’s van procesinstallaties. Ook dit maal schuiven er interessante sprekers aan die graag met jou de discussie aangaan. We zijn blij jullie bij deze tweede editie van Volantis Talking Experts zowel online als fysiek op de Brightlands Chemelot Campus te mogen verwelkomen.

Programma

12.00 uur
Introductie

12.15 uur
Waarom risicogestuurde brandveiligheid

12.30 uur
Discussiepanel

12.40 uur
Proces risicogestuurde brandveiligheid

12.55 uur
Discussiepanel

13.05 uur
Brandscenario’s procesinstallaties

13.20 uur
Discussiepanel

Vanaf 13.30 uur
Netwerkborrel

Inschrijven

Risicogestuurde brandveiligheid

Brandveiligheid vergt een integrale aanpak. De meest effectieve manier om brand te voorkomen en de gevolgen te beperken is een risicogestuurde aanpak. Door middel van risicogestuurde brandveiligheid kom je tot afgewogen keuzes en kijk je naar alle te verwachten risico’s en risicofactoren die gepaard gaan met het ontstaan van brand. Met behulp van deze aanpak kan een beleid worden opgesteld op zowel bouwkundig, installatietechnisch als op organisatorisch vlak, met als doel het inschatten, afwegen en beperken van risico’s.

Programma en sprekers

Masterclass brandveiligheid - Volantis Talking Experts 8

 

Masterclass brandveiligheid - Volantis Talking Experts 3

 

Masterclass brandveiligheid - Volantis Talking Experts 4

 

Masterclass brandveiligheid - Volantis Talking Experts 5

 

Introductie (12:00 – 12:15)
Het event zal starten met een algemene introductie door moderator Kirsten Paulus en een introductie van Martijn de Jager, vestigingsmanager Volantis Geleen.

 

 

Waarom risicogestuurde brandveiligheid? (12:15-12:30)
Jurjen Burghgraef trapt de eerste masterclass af met de vraag: waarom risicogestuurde brandveiligheid. Wat is het belang ervan en hoe staat het verzekeringstechnisch? Een van de stellingen waar de panelleden graag met elkaar over willen discussiëren is: “Klanten moeten zich afvragen of alleen reflecteren op wet- en regelgeving wel het eigen doel dient. Zijn continuïteitsvraagstukken niet veel belangrijker?”

Het proces van risicogestuurde brandveiligheid (12:40-12:55)
Tijdens deze tweede masterclass neemt Roy Savelkoul ons mee in het proces van risicogestuurde brandveiligheid en hoe wij dat samen met klant en kennisbedrijven van begint tot eind inrichten.

 

Diverse brandscenario’s bij procesinstallaties (13:05-13:20)
Specialist industriële veiligheid Hans Hendrix geeft een masterclass over diverse brandscenario’s bij procesinstallaties in relatie tot risicogestuurde brandveiligheid. In het discussiepanel zal Michel de Boer ook stil staan bij de stelling of “overgang naar fluorvrij blusschuim gevolgen heeft voor bestaande blussystemen”.

Discussiepanel
Na de masterclass worden er stellingen rondom het onderwerp aan je voorgelegd waarbij je kunt stemmen. De resultaten hiervan vormen daarna het begin van een discussie tussen de panelleden. Het panel zal bestaan uit experts en ervaringsdeskundigen van toonaangevende organisaties en/of instanties binnen brandveiligheid. Het discussiepanel geeft je tijdens de discussies inzicht in de visie en ervaringen rondom risicogestuurde brandveiligheid. Bovendien krijg je tijdens het discussiepanel de kans om vragen te stellen aan de experts. Komt je vraag niet aan bod? Tijdens de netwerkborrel heb je nog alle tijd om je vragen te stellen aan de desbetreffende expert.

Afsluiting
Na het laatste discussiepanel vindt er een algemene afsluiting plaats met de dagvoorzitter. Vanuit hier wordt je begeleid naar de netwerkborrel.

Netwerkborrel (vanaf 13:30)
Tijdens de netwerkborrel heb je de mogelijkheid om met de leden van het panel/experts in gesprek te gaan. Met deze borrel krijg je de unieke kans om al je vragen te stellen aan de experts en de uitgenodigde panelleden. Daarnaast kun je gemakkelijk 1 op 1 met andere bezoekers spreken over de onderwerpen en ervaringen van het evenement.

Aanwezige panelleden

Masterclass brandveiligheid - Volantis Talking Experts 6

 

Masterclass brandveiligheid - Volantis Talking Experts 3

 

Masterclass brandveiligheid - Volantis Talking Experts 4

 

Masterclass brandveiligheid - Volantis Talking Experts 7

 

Masterclass brandveiligheid - Volantis Talking Experts 5

Pieter Verstappen – SK FireSafety Group
Specialist Risico Gestuurde Brandveiligheid en commercieel directeur HVAP (high value asset protection) bij SK FireSafety Group. Nauw betrokken bij de visie op brandveiligheid en de marktbenadering bij o.a. Saval die beter moet aansluiten op de daadwerkelijk risico’s bij klanten. Overheid en verzekeraars hebben elk hun eigen belangen. Oplossingsgericht denken samen met klant brengt het beste resultaat.

Jurjen Burghgraef – Burghgraef van Tiel & Partner
Mede-eigenaar van Burghgraef van Tiel & Partner. Zijn drive is het verminderen van het aantal grote schades, de frequentie van schades en de schade-omvang door kwalitatief hoogwaardige inspecties te leveren. Door de verduurzaamheidsvisie van de overheid ontstaan er andersoortige schades. Daarom werkt Jurjen nauw samen met het NLOI. Als autoriteit op het gebied van inspecties biedt hij oplossingen aan die uitvoerbaar zijn.

Roy Savelkoul – Volantis
Sinds 2015 business unit manager van Volantis Consultants bv. Hieronder vallen thema’s als omgevingsmanagement/milieu, veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Hiervoor werkzaam als senior consultant binnen het competence team Sustainability van Philips Environment & Safety en in de periode 1992-2014 van projectleider via afdelingshoofd en concern-adviseur doorgegroeid naar adjunct-directeur milieu bij Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs B.V.

Michel de Boer – Saval
Michel de Boer, voorzitter van branche vereniging Federatie Veilig Nederland, sectie speciale blusinstallaties. Hij is Divisie manager bij Saval HVAP afdeling projecten en is verantwoordelijk voor complexe brandbeveiligingsprojecten waaronder de fluorvrij schuim transitie die ophanden is.

Hans Hendrix – Sitech Brandweer
Sinds 2008 stafmedewerker en specialist industriële veiligheid bij de bedrijfsbrandweer van Sitech op Chemelot. Voor deze tijd (1991-2008) werkzaam geweest in verscheidene maintenance functies op de locatie Chemelot.

Meer weten over risicogestuurde brandveiligheid?

Houd onze blog in de gaten