Werken bij Saval / Brandveiligheid begint thuis

Wat maakt Saval een aantrekkelijke werkgever om voor te werken? Voor het feit dat je elke dag op staat om jouw klanten een veiligere werkomgeving te bieden, moet je gevoelig zijn. Maar de mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid geeft voor de meeste van onze sollicitanten vaak de doorslag om te willen starten. Dat niet één dag hetzelfde is, vormt de kers op de taart.

Het valt niet te ontkennen dat goed technisch personeel schaars is vandaag de dag. Reden te meer om de combinatie van de meest aantrekkelijke kenmerken die jouw organisatie uniek maken te promoten. Wat maakt Saval dan zo’n aantrekkelijke werkgever voor velen? Dat je zeker niet komt te werken bij een eendagsvlieg; we zijn immers bijna koninklijk. Dat we een landelijke speler zijn, zodat we in alle regio’s werk hebben. Dat het product dat we maken ‘er toe doet’. En dat je je eigen ontwikkeling in de hand hebt. Dat begint bijvoorbeeld al met een interne vakopleiding waarmee je gecertificeerd onderhoudsmonteur brandbeveiliging wordt. Vervolgens ga je aan de slag om jouw klantgroep dagelijks te adviseren en hun brandveiligheid optimaal te houden.

Het enige dat elke dag hetzelfde is, is dat onze servicemonteurs starten vanuit thuis. Je begint de dag thuis met een kop koffie waarna je in je servicewagen kijkt of de nachtelijke bevoorrading correct is uitgevoerd. Is alles compleet? Dan is het tijd om de weg op te gaan. Je mobile device laat zien welke bedrijven die dag bezocht dienen te worden voor het onderhoud aan brandblussers, brandslanghaspels, noodverlichting, brandmeldcentrales, blussystemen enzovoorts.

Servicemonteur Saval

Niet alleen de diversiteit van deze veiligheidsmiddelen die je bij de klant aantreft maken je werk bijzonder, maar ook de omgeving. Je komt werkelijk overal! De ene dag bezoek je een voetbalstadion, de bibliotheek en het asielzoekerscentrum. De dag erop bekijk je eerst een verplichte veiligheidsvideo voordat je de werkvloer van een chemisch concern op mag, waarna je later op de dag nog enkele boerenbedrijven volgens planning bezoekt. Bij alle locaties laat je het pand en de mensen weer achter zodra jouw werk de brandveiligheid op peil gebracht heeft. En zijn er zaken die beter kunnen? Jij wijst je contactpersoon op de tekortkomingen en adviseert hoe de meest veilige situatie of minimale vereisten toe te passen. Want je bent niet alleen technisch verantwoordelijk als gecertificeerd monteur, jij staat voor veiligheid en signaleert verbeteringen tot in detail.

Met je gelijkgezinde collega’s bespreek je zo nu en dan ontwikkelingen op vakgebied en uiteraard op sociaal vlak. Want hoewel je heel goed solistisch werkt, blijf je ‘een van ons’. Met een gemiddelde van 11 dienstjaren per werknemer laten we zien dat niet alleen de sfeer maar ook het takenpakket voor velen een reden zijn om het gras van de buren niet groener te maken dan het is.

Ben je toevallig op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bij Saval hebben we momenteel een aantal interessante functies openstaan; Bekijk ze hier.

Geschreven door Bianca van Hoof
Hr manager