Saval nieuwe partner van Dutch Data Center Association

Na het organiseren van ons eerste “Datacenter Academy & Innovations Day” met Marsh Nederland & Mercer in de Johan Cruijff ArenA, hebben we vanaf 1 januari jl. een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Dutch Data Center Association.

Dutch Data Center Association (DDA) is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland. DDA gelooft dat samenwerking de beste manier is om vooruit te komen en verbindt datacenters, marktpartijen, belangenorganisaties en andere bedrijven uit de digitale sector in een vertrouwelijke community. Inmiddels verbinden zij 90% van de marktleidende datacenters in Nederland, met een missie: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacenter sector naar de overheid, media en samenleving.

Met een sterke focus op de datacenterindustrie en onze toonaangevende technologieën voor de brandbeveiliging binnen datacenters, zijn wij ervan overtuigd deze sector met de best mogelijke oplossingen in de markt te kunnen ondersteunen. Dit maakt Saval dan ook de beste brandbeveiligingspartner voor DDA.

Stijn Grove, Directeur Dutch Data Center Association: “Brandveiligheid is in elke sector van groot belang. Echter, brandveiligheid in het datacenter kent nog een paar extra knelpunten omdat het gebruik van water als blusmiddel grote problemen kan veroorzaken voor de grote hoeveelheid geavanceerde apparatuur die in het datacenter staat. Saval is gespecialiseerd in het zorgvuldig omgaan met brandblussystemen voor omgevingen met speciale vereisten en heeft veel kennis van de sensitiviteit van datacenters. Het is dan ook een waardevolle toevoeging dat Saval zich aansluit bij het netwerk van de DDA.”

Miguel Martinez Sales Manager bij Saval benadrukt: “De behoefte aan hoge beschikbaarheid van een datacenter vraagt om een gevoelig branddetectiesysteem dat de kleinste smeulbrand detecteert en communiceert. Als het brandblussysteem wordt geactiveerd moet de schade aan de datacenter apparatuur zo minimaal mogelijk zijn, zodat ze na een snelle reparatie weer operationeel zijn.”

lees meer over onze aanpak in deze branche & over ons werk bij een datacenter

Geschreven door Miguel Martinez
Sales manager projecten