Saval noodverlichtingsportfolio volledig over op LED

LED verlichting, oftewel ‘light emitting diode’ heeft de afgelopen jaren zijn opmars gemaakt en is vandaag de dag niet meer weg te denken. Duurzaamheid, energiebesparing en betrouwbaarheid worden vaak in één adem genoemd met LED. Niet gek dus dat wij deze techniek volledig hebben geïmplementeerd in onze huidige vluchtrouteaanduiding- en vluchtwegverlichtingsproducten.

Het volledige Saval ESKALED noodverlichtingsportfolio is sinds eind 2018 in volledig LED uitgevoerd. Dankzij de LED techniek staan deze armaturen synoniem voor directe en aanzienlijke kostenbesparing op het gebied van energieverbruik. Door toepassing van Nikkel Cadmium accu’s is de milieubelasting van de ESKALED armaturen nog verder teruggebracht. Met deze kwaliteiten zijn zij eenvoudig toepasbaar voor elke eindgebruiker die kosten en het milieu wil sparen of gewoon een zeer goed signaleringsarmatuur nodig heeft.

ESKALED portfolio

Een aantal voordelen van LED t.o.v. traditionele verlichting:

  • LED verlichting is energie-efficiënt en duurzaam, LED produceert meer licht per watt energie dan alle andere verlichtingstechnieken (bespaar tot wel 70% op je energiekosten!!)
  • LED wordt nauwelijks warm, wat betekent dat de energie die naar de LED lamp gaat, zo goed als maximaal benut wordt
  • Doordat LED armaturen minder warm worden is er ook een veel kleinere kans op brand
  • LED verlichting heeft gemiddeld 35.000 tot 50.000 branduren, hierdoor hoeft een lamp minder snel vervangen te worden en ontstaan er dus minder afvalstromen
  • LED heeft een enorm scala aan kleurtemperaturen van 2700K – 7000K
  • Draagt bij aan een reductie van je CO2 uitstoot (Carbon Footprint)
  • 1 op 1 uitwisselbaar met TL armatuur van hetzelfde type

Benieuwd naar onze noodverlichting armaturen? Neem dan contact met ons op voor een demonstratie!

MVO Saval

Geschreven door Wim Kwakkenbos
Manager productontwikkeling