Saval Serviceteam – Over op elektrisch

Met het blik op de toekomst en het aanstaande verbod op verbrandingsmotoren in 2035, heeft de Saval de transitie ingezet om in de komende 5 jaar zeker 80% van alle verbrandingsmotoren te vervangen door elektrische aandrijflijnen. Service en onderhoud vindt in het hele land plaats en voor dieselmotoren wordt het zelfs onmogelijk om zich in bepaalde milieuzones te begeven. De huidige Opel Vivaro’s worden vervangen door de nieuwe elektrische Vivaro-e, met een 75 kWh batterijpakket. De bussen hebben een actieradius van zeker 330 kilometer.

Vandaag is deze transitie naar elektrisch rijden voor onze Servicemonteurs van start gegaan. Bij Saval kennen we al het laadproces van de bussen in de nacht voor een optimale logistiek, zodat de monteur met alle benodigde onderdelen direct op pad kan. Nu breiden we het laadproces uit; naast inladen, ook opladen. Zo dragen we, met ons landelijk dekkend servicenetwerk, tastbaar bij aan de doelstellingen voor duurzaamheid.

Onze Servicemonteurs die als eerste met de spiksplinternieuwe Vivaro-e op pad gaan, zien ook de voordelen van deze transitie. Daarbij kunnen zij de extra voordelen en features benutten, zoals de e-remote controlefuncties van Opel Connect. Via de smartphone kunnen zij de laadstatus van de batterij controleren, een laadsessie plannen en het interieur koelen of voorverwarmen als de Vivaro-e nog aan de lader staat.

Saval Serviceteam - Gaat elektrisch

Geschreven door Ger Prins
Manager service