Uitreiking cheque voor Sea First Foundation

In oktober 2019 hebben wij de F3 fluorvrije schuimblusser in Nederland en België gelanceerd. Bij deze introductie heeft Saval de beslissing genomen om een passend goed doel met de opbrengst van deze blusser te ondersteunen. Onze keuze is hierbij gevallen op de Sea First Foundation.

Sea First Foundation

De Sea First Foundation is in november 2009 opgericht door Dos en Bertie Winkel uit een bezorgdheid over de slechte situatie waarin de oceanen verkeren en de problemen die dit teweeg brengt voor mens, dier en natuur. De Sea First Foundation laat mensen de pracht en biodiversiteit van het onderwaterleven zien en probeert hen tegelijkertijd te informeren over de problemen die de gezondheid van deze wereld in de weg staan. Dit gebeurt door middel van het bewustzijn creëren van de consequenties van slechte invloeden op het zeewater wereldwijd. De belangrijkste doelgroep voor deze boodschap zijn kinderen en jongeren want zij zijn de ‘volwassenen van de toekomst’, maar daarnaast organiseert Sea First ook acties en lezingen voor het brede publiek.

De Sea First Foundation informeert over zes belangrijke onderwerpen:

  • belang van de zee – Waarom is de mens afhankelijk van een gezonde oceaan?
  • visserij en aquacultuur – Wat zijn de negatieve gevolgen van de verschillende methoden van vissen?
  • vervuiling op zee – Het kan niemand ontgaan zijn dat de oceaan zeer ernstig vervuild is met (plastic)afval en tienduizenden chemische stoffen (waaronder PFAS uit brandblusschuim)!
  • klimaatverandering en verzuring – Klimaatverandering door broeikasgassen als CO2, methaan en lachgas (de beide laatste gassen afkomstig uit de dierenindustrie), zorgen voor ernstige aantasting van het leven in de oceaan. Iedereen kan hier een verschil maken.
  • welzijn van zeedieren – Kan een vis ook pijn, angst en stress ervaren?
  • vis & gezondheid – Is vis eten wel zo gezond als vaak beweerd wordt?

Uitreiking cheque voor Sea First Foundation 1

1500 euro voor Sea First

Eigenlijk hadden wij in maart de cheque al willen overhandigen aan de Sea First Foundation, helaas heeft het COVID-19 virus gezorgd voor wat vertraging. Begin juni hebben wij Dos Winkel mogen ontvangen en de cheque kunnen overhandigen. Met dit bedrag kan Sea First 10 x een voorlichtingsbijeenkomst voor jongeren organiseren.

Geschreven door Koen van Dijk
Marketing coördinator