World Restart a Heart Day 2020

Ieder jaar op 16 oktober wordt er wereldwijd aandacht besteed aan World Restart A Heart Day. Instellingen en bedrijven in heel Nederland organiseren op deze dag activiteiten, zoals reanimatiedemo’s door de ambulancedienst en workshops om zelf te leren reanimeren en de AED te gebruiken. Zo ook zusterbedrijf AED-Partner, de grootste merkonafhankelijke leverancier en serviceverlener in Nederland en België voor alle merken en types AED’s.

 

Primeur op World Restart a Heart Day – AIVIA SOLO SOLAR: AED-kast op zonne-energie

Als iemand na een hartstilstand binnen zes minuten wordt gereanimeerd met een AED, is de overlevingskans 50 tot 70 procent. Elke minuut later verlaagt de overlevingskans met 10 procent. De gemiddelde aanrijtijd van een ambulance is 8 tot 10 minuten.

Restart a Heart Day

Ieder jaar op 16 oktober wordt de ‘World Restart a Heart Day’ georganiseerd om het belang van tijdig reanimeren onder de aandacht te brengen. Deze campagne creëert extra bewustwording voor het redden van mensenlevens door reanimatie. En wil ook professionals en publiek stimuleren te leren reanimeren.

AIVIA SOLO: AED-kast op zonne-energie

Om een steentje bij te dragen aan World Restart a Heart Day presenteert AED-Partner als eerste organisatie in Nederland een AED kast op zonne-energie. Deze is eenvoudig te installeren zonder hoge installatiekosten. De AIVIA SOLO is een op zichzelf staande paal met zonnepaneel en geïntegreerde AED-kast, uitermate geschikt voor openbare gebieden zoals park, natuurzones en industrieterreinen.

Een primeur in Nederland!

De AIVIA SOLO werkt volledig op zonne-energie en is ontworpen met een ecologische ontwerpbenadering. Door het gebruik van een zonnepaneel kan de kast volledig autonoom werken. Ook is er gebruik gemaakt van recyclebare materialen. Met de AIVIA SOLO kan je heel eenvoudig de status van de AED inzien en onderhouden. Kortom de AED wordt 24/7 gemonitord. Het laat je automatisch weten indien er actie ondernomen moet worden.

De voordelen:

✓ AIVIA SOLO wekt alle benodigde energie zelf op;
✓ AED wordt 24/7 gemonitord;
✓ Status AED & kast 24/7 inzichtelijk;
✓ Autonoom en flexibel;
✓ Gemaakt van duurzame materialen.

Op 16 oktober staat de AIVIA SOLO voor AED-Partner te SON opgesteld Zij geven deze dag graag informatie over de werkwijze en voordelen.

 

Niet vergeten: de eerste 15 minuten

Deze zijn bij een calamiteit, ongeval of brand cruciaal. Elke minuut telt. Wat je kan doen tijdens deze eerste 15 minuten zie je o.a. in de video op deze pagina.

Geschreven door Koen van Dijk
Marketing coördinator