300 duurzame brandblussers voor Rijksuniversiteit Groningen

300 duurzame brandblussers voor Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen (anno 1614) is met 31.000 studenten en ongeveer 6.000 medewerkers één van de grootste universiteiten van Nederland. Het RUG kent 11 faculteiten met vele practicumlokalen en collegezalen. Bij onderwijsinstellingen wordt vanwege de hoge dichtheid van mensen een verhoogde mate van brandveiligheid verwacht. De huidige blusmiddelen waren al langere tijd aan een upgrade toe. Saval is benaderd om hiervoor met een duurzame oplossing te komen.

Uitdaging

Doel van dit project was het vervangen van 300 brandblussers die de leeftijd van 10 jaar hadden bereikt en waarvan de revisie uiteindelijk duurder ging uitvallen dan bij vervanging door een duurzamere variant. De vervanging van de blussers moest worden uitgevoerd in de 2 weken voor kerst door 2 monteurs van Saval terwijl de universiteit gewoon open was. Reden dat Saval voor dit project benaderd is? Wij zijn al jaren trouw leverancier bij de buren, het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). De patroon schuimblussers die wij daar leveren hebben inmiddels hun duurzaamheid bewezen, hebben een Low-cost of ownership en zijn in onderhoud veel voordeliger dan constante druk blussers.

Resultaat

De gehele vervangingsoperatie is zonder problemen uitgevoerd binnen het vooraf bepaalde tijdschema. Onze monteurs hebben in razendsnel tempo de 300 afgekeurde blussers afgevoerd en vervangen door de B6P SC-HR blussers, zonder de normale gang van zaken in de universiteit tot last te zijn. De Rijkuniversiteit Groningen heeft nu blussers die echt 20 jaar meegaan en bovendien van Nederlands fabricaat zijn.

We maakten gebruik van: