AFP

Brandveiligheid folieproducent gewaarborgd met inspectiecertificaat

Apeldoorn Flexible Packaging ontwikkelt en produceert flexibele verpakkingsfilms en folies, zoals verpakkingen voor levensmiddelen. AFP produceert 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 51 weken per jaar. AFP heeft door de jaren heen een uitbreiding en verbouwing ondergaan waardoor nodige aanpassingen aan de bestaande sprinklerinstallatie nodig waren. Een uitkomst van een inspectie heeft ertoe geleid dat AFP aantoonbaar moet maken dat de brandveiligheid gewaarborgd is met een inspectiecertificaat.

Door de 24/7 productie is een stop of onderbreking niet zomaar mogelijk. Het vergt dagelijks overleg op de werkvloer en microplanning. De projectleider, montageleider en monteurs hebben hierin uitstekend werk geleverd. Dit was bijna een onmogelijke opgave die samen met de productiemedewerkers van AFP toch zonder enige problemen is uitgevoerd.

Resultaat

Brandveiligheid zonder gebreken

Het resultaat is een aangepaste sprinklerinstallatie met inspectiecertificaat. Daarnaast zijn er diverse bouwkundige verbeteringen gedaan, zoals brandwerende doorvoeringen. In de besturingsruimte is een Inerflex blusgasinstallatie geplaatst om de continuïteit te waarborgen. De eis was een gebouw volledig voorzien van een sprinklerinstallatie, inclusief inpandige ruimtes, de blusgasinstallatie is als een gelijkwaardige oplossing gekenmerkt in het UPD. De blusvijver is leeggemaakt, gereinigd en opnieuw gevuld. Aantoonbare brandveiligheid zonder concessies. We know.

Meer weten over brandbeveiligingssystemen op maat?

Neem contact met ons op!