CFI rim seal systemen in Zuid-Korea

Eerste CFI rim seal systemen in Zuid-Korea beveiligen 4 live opslagtanks

Hanwha Total Petrochemical produceert en verkoopt verschillende aardolieproducten, zoals benzine, diesel, kerosine, zware olie en LPG. Hanwha Total Petrochemicals is gevestigd in Daesan, Zuid-Korea, en exploiteert een groot petrochemisch complex, bestaande uit 13 afzonderlijke fabrieken. Wij hebben 26 automatische CFI rim seal blusgassystemen mogen leveren voor de beveiliging van 4 opslagtanks met elk een diameter van 76 meter.

Veel opslagtanks in Zuid-Korea staan in de omgeving van woongebieden, wat grote risico’s met zich meebrengt. Hierdoor is het voor de overheid noodzakelijk om additionele veiligheidsmaatregelen te nemen. De opslagtanks bij Hanwha Total Petrochemical waren enkel beveiligd met branddetectiesystemen.

Onze lokale agent, LyeonTech, heeft ons CFI rim seal systeem geïntroduceerd als mogelijke oplossing bij Hanwha Total Petrochemical. Hiermee zou de brandbeveiliging uitgebreid worden naar automatische detectie en blussing.

Harm Straathof (Export Sales Manager Saval) heeft samen met de lokale agent LyeonTech, de supervisie van de oplevering op locatie begeleid. Hij vertelt: “Een bijzonder aspect van dit project was de montage van het systeem op live tanks, met andere woorden: tanks die operationeel zijn. Dit betekent dat ‘hot works’, zoals lassen, boren, zagen, niet toegestaan zijn. De units zijn daarom op het dak van de tanks gelijmd.”

Wij maakten gebruik van

Meer weten over CFI rim seal systemen?

Neem contact met ons op