Gecertificeerde blusgasinstallaties voor de nieuwe Noord/Zuidlijn Amsterdam 1

Gecertificeerde blusgasinstallaties voor de nieuwe Noord/Zuidlijn Amsterdam

In samenwerking met Thyssenkrupp Liften hebben we detectie- en blusgasinstallaties voor 76 technische ruimten van de roltrappen van de nieuwe metrolijn in Amsterdam mogen ontwerpen en leveren. In de technische ruimte van elke roltrap staat de motor en besturingskast die de roltrap reguleert. De roltrappen maken onderdeel uit van de vluchtroute, ook als de roltrappen stil staan.

Juist daar waar brandveiligheid complex is, is Saval op z’n best.

Project Manager Nieuwbouw Nederland - Thyssenkrupp Liften

Aanpak: Flexibel inbouwen

De brandbeveiligingssystemen zijn speciaal ontworpen voor deze specifieke toepassing vanwege het gebrek aan ruimte. Voor deze systemen is gebruik gemaakt van flexibele verbindingen voor rookmelders, doormeldingen en blusslangen. De alarmering en technische meldingen worden doorgemeld aan het hoofdsysteem van de Noord/Zuidlijn. Doordat het zo flexibel is ingebouwd kunnen de systemen bij service- en onderhoudsbeurten geheel uitgenomen worden. Allerminst standaard.

Er is een live test uitgevoerd in een van de roltrappen voordat de systemen zijn ingebouwd. Dit in bijzijn van de Gemeente Amsterdam, opdrachtgever VIA en een inspectie-instelling. Na goedkeuring zijn 76 technische ruimten op 8 stations van de Noord/Zuidlijn voorzien van deze unieke oplossing.

Brandbeveiliging op maat voor jouw situatie?

Neem contact met ons op