Noodverlichting in logistieke omgeving 3

Noodverlichting in logistieke omgeving

Uitdaging

MAK Aandrijvingen, opgericht in 1926, is een gevestigde leverancier van aandrijftechniek op de Nederlandse markt. Zij zijn gevestigd in Lelystad en leveren vanuit daar aandrijfcomponenten zoals rollenkettingen, riemen, elektromotoren en reductoren. Sinds 2018 maken ze bovendien onderdeel uit van Axel Johnson International.

In het moderne bedrijfspand te Lelystad wordt circa 40% van het jaarlijkse verkoopvolume opgeslagen, volledig inzichtelijk met behulp van een geautomatiseerd locatiesysteem. MAK beschikt over goed geoutilleerde assemblagefaciliteiten t.b.v. kettingmontage, het snijden en lassen van tandriemen en voor de samenbouw van motorreductoren; werkzaamheden die worden uitgevoerd door vakbekwame mechanische engineers.

Tijdens een controleronde van onze monteur werd duidelijk dat van een hoop bestaande verlichtingsarmaturen de maximale levensduur bereikt was. Om het logistieke proces te waarborgen en de interne veiligheid te optimaliseren is Saval benaderd om met een duurzame oplossing te komen.

Resultaat

Aan de hand van de wensen van de klant hebben wij een verlichtingsplan opgemaakt waarbij is gekeken naar de verschillende vluchtroutes. De vluchtroute aanduiding wordt gerealiseerd door 20 Eskaled LED armaturen. Een groot deel van de bestaande TL omgevingsverlichting is vervangen door 22 Eskaled Strato LED armaturen, die bij het uitvallen van de stroom, zeker een uur aan verlichting geven om aanwezigen de dichtstbijzijnde vluchtroute aan te duiden.

We maakten gebruik van