Noodverlichting in zwart blokframe voor theater 10

Noodverlichting voor theater in zwarte uitvoering

Noodverlichting in grote zalen is essentieel om in het geval van nood de dichtstbijzijnde vluchtroute of uitgang te vinden. Wel is het belangrijk dat de verlichting zelf niet afleidt bij een voorstelling. Voor deze toepassing hebben wij een speciaal zwart blockframe met zwarte behuizing ontwikkeld voor onze Eskaled LED noodverlichtingsarmaturen. Duidelijk herkenbaar, maar niet storend.

Uitdaging

De Tamboer in Hoogeveen is een cultureel centrum / theater met 2 zalen en wordt jaarlijks door tienduizenden bezoekers bezocht. Er wordt een grote waarde gehecht aan de belevings- en kijkervaring van de bezoekers. Om hierin tegemoet te komen, zonder concessies te doen aan de algehele vluchtveiligheid, is Saval benaderd om een passende oplossing te bieden.

Resultaat

De verlichting is duidelijker te zien en ziet er in een zwarte kleur mooier uit in donkere ruimtes. Om strooilicht te beperken zijn de zijkanten door middel van een blockframe afgedicht. De Tamboer voldoet met dit armatuur aan het Bouwbesluit, de NEN-EN 1838 en de symbooleisen van de NEN 3011, maar zónder afbreuk te doen aan de esthetiek van de zaal. Het beste van 2 werelden!

De vorige LED noodverlichting zorgde voor afleiding tijdens voorstellingen en dat kan niet de bedoeling zijn. Van de nieuwe zwarte noodverlichtingsarmaturen zijn de zijkanten helemaal afgedekt wat voor een aanzienlijke vermindering van strooilicht zorgt.

Femke de Vos, Gebouwbeheer / Veiligheid / P&O, De Tamboer

Wij maakten bij De Tamboer gebruik van