Aurora 1, waterstof auto van Green Team Twente

Reflex automatisch blussysteem voor 3D printer

Green Team Twente is een studententeam van de Universiteit van Twente, gespecialiseerd in duurzame mobiliteit. Zij ontwerpen, bouwen en racen één van de zuinigste waterstofauto’s ter wereld. Zij laten zien dat je weinig brandstof nodig hebt om ver te komen (>900km/L). Dit jaar zullen ze dit wederom laten zien bij de meest prestigieuze studenten eco-race van de wereld, de Shell Eco-Marathon 2019 in Londen.

Green Team Twente

Green Team Twente is een internationaal en multidisciplinair team van de Universiteit Twente, bestaande uit 21 toegewijde studenten. De leden van Green Team Twente zijn verdeeld over verschillende subteams: Management, Communicatie en de technische teams, namelijk Mechanisch, Strategie, Elektrisch en Waterstof. Green Team Twente zal strijden tegen de 200 beste studententeams uit Europa voor de titel van zuinigste auto. Elk team moet het parcours afleggen binnen een bepaalde tijd, waarna het brandstof verbruik wordt gemeten. Green Team Twente draait al vele jaren mee in de top, en ook dit jaar streven ze er naar om de overwinningen in 2012 en 2017 te evenaren.

Duurzame missie

Green Team Twente is een pionier op het gebied van duurzame mobiliteit. Zij ontwerpen, bouwen en racen met één van de zuinigste waterstof auto’s van de wereld. Het studententeam gelooft in waterstof als antwoord op de groeiende vraag naar nieuwe brandstoffen. Geen broeikasgassen, enkel waterdamp als uitlaat, snel tanken en veilige opslag: waterstof heeft het allemaal! Als één van de technische studententeams in de top van de wereld verleggen zij de grenzen van de waterstof mobiliteit.

Resultaat

We maakten gebruik van