Safety Car gemaakt door Ziegler brandweertechniek ism Saval Brandbeveiliging

Rescue Car voor het TT circuit Assen

The Cathedral of Speed in Assen, ookwel het TT (Tourist Trophy) circuit bestaat al bijna 100 jaar. Het circuit heeft een rijke historie met evenementen zoals de MotoGP, de Motocross Grand Prix en het British Superbikes kampioenschap. Veiligheid heeft hier een hoge prioriteit; bij evenementen staan 400 medewerkers paraat om bij incidenten in te grijpen. Ter ondersteuning van deze veiligheid is er door Ziegler en Saval een Rescue Car gemaakt om snel in te kunnen grijpen bij noodsituaties.

Een solide samenwerking

Ziegler Brandweertechniek uit Winschoten heeft een lange traditie als het gaat om het bouwen van brandweervoertuigen voor de nationale- en internationale markt. Sinds 1953 hebben zij een uitstekende reputatie weten op te bouwen als producent van brandweervoertuigen, maar ook als leverancier van brandweerbenodigdheden en kazerne-inrichtingen.

Voor de aanvraag van dit nieuwe reddingsvoertuig zijn Ziegler Brandweertechniek en Saval de samenwerking aangegaan om deze te realiseren. Saval heeft hierbij de blusmiddelen verzorgd. De ombouw, constructie en oplevering van het voertuig waren in handen van Ziegler.

Verder onderhoud Saval al meer dan 20 jaar de meer dan 300 handblussers op het TT Circuit en onlangs is er voor de nieuwe Haarbocht tribune een droge blusleiding geïnstalleerd.

Resultaat:

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?

Neem contact op voor een persoonlijk gesprek!