Totale brandbeveiliging PFAS vrij gemaakt bij verpakkingsproducent 1

Totale brandbeveiliging PFAS-vrij gemaakt bij Amcor Flexibles Zutphen

Amcor Flexibles Zutphen B.V. gevestigd sinds 1951 in het Gelderse Zutphen, is een verpakkingsproducent gespecialiseerd in flexibele aluminium verpakkingen en deksels voor de (dier) voeding, koffie en farmaceutische markt. Amcor Flexibles Zutphen is onderdeel van Amcor, een wereldleider in (flexibele) verpakkingen met wereldwijd 220 productielocaties in 43 landen.

Uitdaging

Amcor hecht een grote waarde aan de duurzaamheid en de milieu-impact van haar producten en productieproces. Het volledige productportfolio is voor 83% recyclebaar en er wordt dagelijks veel energie gestoken in de ontwikkeling van schonere eindproducten. Het doel ligt om in 2025 het volledige productaanbod recyclebaar te maken.

Wij zijn trots dat wij Amcor Flexibles in Nederland al meer dan 20 jaar onze klant mogen noemen. Door de jaren heen leveren en onderhouden wij voor Amcor Flexibles in Zutphen de noodverlichting, brandblussers en brandslanghaspels. Op internationaal directieniveau is er besloten om het aanstaande Europese PFAS verbod niet af te wachten, maar per direct alle draagbare brandblussers te vervangen door PFAS vrije varianten.

Omdat wij al sinds 2019 een uitstekende fluorvrije schuimblusser leveren, hebben wij een aanbod gedaan om de 50 schuimblussers binnen het pand te vervangen. Dit doen we tijdens het jaarlijks onderhoud van de overige veiligheidsmiddelen, zoals de brandslanghaspels en noodverlichtingsarmaturen.

Resultaat

We zijn in de eerste week van december bezig geweest bij Amcor Flexibles in Zutphen met het onderhoud en de vervanging. Hier hebben we alle nog PFAS-houdende blussers vervangen door de fluorvrije variant. Amcor is met deze schuimblussers klaar voor de toekomst. Deze blussers hebben een uitstekende blusrating op zowel A (vaste stof) als B (vloeistof) branden en gaan zeker 20 jaar mee!

Tevens hebben we de 180 noodverlichtingsarmaturen en 20 brandslanghaspels in het pand onderhouden.

Is jouw brandbeveiliging ook al PFAS vrij?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!