Ontruimingsoefeningen

Ontruimingsoefeningen

Een ontruimingsoefening is een verplicht regelmatig terugkerend item op de jaarlijkse agenda van bedrijven. Saval gaat echter verder. Het oefenen van de ontruimingsprocedures is bij de wet geregeld en bedoeld als voorbereiding op een echte calamiteit.

Alle maatregelen zijn genomen: je bedrijf is in het bezit van een getrainde BHV-organisatie, het ontruimingsplan is up-to-date, de ontruimingsplattegronden hangen overal keurig op hun plaats en de medewerkers zijn op de hoogte van de plannen. Echter is er weinig of geen rekening gehouden met het menselijk gedrag.

Wij bieden deze training alleen aan op aanvraag en op eigen locatie.

Opties

Optioneel bieden wij je de mogelijkheid voor het inzetten van meerdere deskundige waarnemers en inzet van LOTUS slachtoffers. Ook het opstellen van een adviesrapportage naar aanleiding van de oefening behoort tot de mogelijkheden.

Tijdsduur van de oefening

Een ontruimingsoefening hoeft niet meer dan een half uur van de tijd van je medewerkers te kosten. Voor de evaluatie met de deelnemers (BHV- en Ontruimingsploeg) na afloop van de oefening dien je minimaal een uur te rekenen.

Tarieven

De kosten die wij berekenen voor het organiseren van deze oefening verschillen per scenario. We informeren je graag over het aanbod dat we je kunnen doen.

Aanvullend programma

Wij bieden je de mogelijkheid om meer te maken van je ontruimingsoefening. Bijvoorbeeld door het organiseren van een oefendag voor alle BHV-ers, waarna de dag wordt afgesloten met een algehele ontruimingsoefening. Tijdens deze dag worden diverse (kleine) calamiteiten geënsceneerd waar de BHV organisatie op moet reageren. Deze dag wordt gedeeltelijk gezien als herhalingstraining voor je bedrijfshulpverleners. Door vooraf een korte training te organiseren wordt weer voldaan aan alle wettelijke verplichtingen.

Wil je een oefening aanvragen of meer informatie?

Neem contact met ons op het onderstaande formulier.