Ploegleider BHV + Herhaling

Ploegleider BHV + Herhaling

De ploegleider BHV geeft operationeel leiding aan de BHV-ers in de organisatie en bewaakt de totale veiligheid bij calamiteiten. Tijdens deze opleiding leert de cursist praktisch en effectief leiding geven aan BHV-ers tijdens een calamiteit.

Duur van de opleiding: Twee dagen (16 uur) niet aaneengesloten, incl. examen.

Opleiding op maat

Als specialist zijn we in staat de opleiding af te stemmen op jouw specifieke organisatie. Dit vergroot de herkenbaarheid en de betrokkenheid bij de cursisten. Binnen de wettelijke kaders wordt de inhoud van de opleiding aangepast aan je specifieke risico’s. Hiervoor hebben we een aantal opleidingsprofielen ontwikkeld, zodat in veel gevallen maatwerk geleverd kan worden.

Diploma / Certificaat

Na het positief afsluiten van zowel theorie- als praktijkexamen ontvangt de cursist het diploma ploegleider BHV. Wanneer gekozen wordt voor examen door NIBHV ontvangt de cursist het NIBHV diploma ploegleider BHV.

Examen

Het examen ploegleider BHV wordt door Saval afgenomen (theorie en praktijk) en optioneel door het NIBHV (Nederlands Instituut voor de Bedrijfshulpverlening). Zie hieronder bij ‘diploma / certificaat’.

Geldigheid

Wij adviseren op basis van je risico’s regelmatig, maar minimaal 1 keer per jaar, een herhalingstraining Ploegleider BHV te volgen. Op deze wijze houdt je jouw kennis en vaardigheden op peil.

Vrijstelling

Geen vrijstelling mogelijk.

Toelatingseisen

Cursisten moeten in het bezit zijn van een geldig basisdiploma BHV en moeten de Nederlandse taal kunnen spreken en schrijven (MBO-niveau).

Locatie en Lunch

Om onnodig tijdverlies te voorkomen en de herkenbaarheid voor cursisten te vergroten, zijn wij in staat praktijk en theorie op jouw locatie te verzorgen. In dat geval wordt de lunch door de onderneming zelf verzorgd. Uiteraard zijn zowel voor de locatie als voor de lunch oplossingen op maat mogelijk. Wij bieden je tevens de mogelijkheid in het hoofdkantoor te Breda of op één van onze andere opleidingslocaties in Nederland de opleiding te volgen. In dat geval organiseren wij de lunch
voor alle deelnemers.

Aantal deelnemers

Om de kwaliteit van de opleiding te kunnen waarborgen, wordt uitgegaan van 10 cursisten per groep.

Vervolgopleiding: Ploegleider BHV herhaling

Verplicht (zie geldigheid)

De herhalingscursus zorgt dat de kennis en vaardigheden van ploegleiders BHV actueel blijven. De herhalingstraining ploegleider BHV is bestemd voor medewerkers met het diploma / certificaat ploegleider BHV, zodat de geldigheid met een jaar verlengd wordt.

De volledige herhalingstraining ploegleider BHV bestaat uit praktijkoefeningen die door de docent ter plaatse worden geënsceneerd.

Toelatingseisen: Cursisten moeten in het bezit zijn van een geldig basisdiploma BHV en een diploma / certificaat ploegleider BHV. Cursisten moeten verder de Nederlandse taal kunnen spreken en schrijven (MBO niveau).

Duur van de opleiding: Eén dag (8 uur).

Vervolgopleidingen: Hoofd BHV

Meer info over deze opleiding?

Check beschikbaarheid