Saval
vakopleiding onderhoudsdeskundige verrijdbare blusmiddelen 2
Vakopleiding OnderhoudsDeskundige Verrijdbare Blusmiddelen

Vakopleiding OnderhoudsDeskundige Verrijdbare Blusmiddelen

De vakopleiding REOB leidt de monteur op tot OnderhoudsDeskundige Blusmiddelen, ofwel ODB (voorheen REOB-monteur genaamd).

Bekijk de agenda

Al sinds de start in de jaren '80 is Saval hét opleidingscentrum voor REOB gecertificeerde onderhoudsmonteurs kleine blusmiddelen; voortaan ODB (OnderhoudsDeskundige Blusmiddelen) genaamd. Ook voor jou is de Saval-opleiding een verstandige keuze, want Saval bewijst al jarenlang de cursisten op de juiste manier klaar te stomen voor hun werk.

Deze aanvullende opleiding leert deelnemers wat het onderhoud aan bluswagens in houdt en waar dit afwijkt van draagbare blustoestellen. Tijdens de zeer praktisch ingerichte cursus in het opleidingscentrum in Breda maken de cursisten kennis met de bluswagens die zij in de praktijk ook tegen zullen komen. Niet alleen zijn de cursisten daarmee goed voorbereid op wat zij in hun dagelijkse werk aan zullen treffen, maar ook zijn ze klaar voor hun examen. In het verleden is gebleken dat investeren in een opleiding bij Saval een hoge kans van slagen met zich mee brengt!

vakopleiding onderhoudsdeskundige blusmiddelen 2 v2

Kwaliteit; Garantie voor deskundigheid in brandbeveiliging

De kwaliteit van de brandveiligheid is zeker de laatste jaren een onomstreden punt van aandacht. Het spreekt voor zich dat die kwaliteit alleen gegarandeerd kan worden door de kennis en kunde van de onderhoudstechnici op een hoog niveau te brengen én te houden.

projecteringsdeskundige blustoestellen nen4001 2

Merkonafhankelijk; De ene bluswagen is de andere niet

Een servicemonteur moet een goede basiskennis hebben om de belangrijkste verschillen én gevaren in één oogopslag te zien. Een bluswagen kan bij ondeskundig gebruik immers veranderen van een veiligheidsproduct in een ongeleid projectiel. Onze praktijkruimte heeft diverse bluswagens om mee aan de slag te gaan.

Aanvullende REOB/ODB-opleiding

Deze aanvullende REOB/ODB-opleiding voor verrijdbare blusmiddelen duurt 2 dagen.

Daarnaast bieden we uiteraard de volledige REOB/ODB-opleiding aan voor draagbare blusmiddelen, die zes dagen duurt. Na die zes dagen organiseren we bovendien zonder extra kosten een ‘opfrisdag’, die vlak voor het examen gegeven wordt. Op deze dag wordt de cursus nog even samengevat, kunnen vragen beantwoord worden en zijn de cursisten in staat voor de laatste maal voor het examen te oefenen.

REOB/ODB bijscholing

De bijscholing, ook wel “Applicatiecursus onderhoudsdeskundige blusmiddelen” genoemd, vormt in het opleidingstraject van servicemonteurs een belangrijk onderdeel. Deze cursus, die iedere servicemonteur éénmaal per jaar moet volgen, garandeert dat ook ervaren ODB-monteurs op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Geen overbodige luxe, want er zijn geregeld belangrijke veranderingen in de brandbeveiliging.

Lesboek en examen

Op de eerste cursusdag van de REOB/ODB-opleiding verrijdbare blusmiddelen ontvang je het ODB lesboek. De kosten zitten verwerkt in de cursusprijs. Dit lesboek is gemaakt op basis van de eind- en toetstermen van de ODB opleidingen en bevat naast veel informatie ook oefenopgaven per hoofdstuk en een aantal proefexamens ter voorbereiding op het examen. Dit examen wordt afgenomen door onafhankelijk examenbureau Certoplan.

Wanneer het examen met succes is afgerond, wordt na enkele weken het diploma Vakopleiding Onderhoudsdeskundige Blusmiddelen per post aan jou of je werkgever toegestuurd.

De examendata, welke op saval.nl staan vermeld, worden vastgesteld in overleg met Certoplan.

Bekijk onze agenda

Toelatingseisen

De vooropleiding Onderhoudsdeskundige Draagbare Blusmiddelen is vereist voor het volgen van de opleiding tot onderhoudsdeskundige verrijdbare blusmiddelen. Voor de e-learning variant (zie volledige REOB-ODB opleiding draagbare blusmiddelen) bestaat een toelatingseis van minimaal MBO of MTS niveau.