Saval
Header
PFAS-vrije brandblussers voor vakantiepark KampinaStaete

PFAS-vrije brandblussers voor vakantiepark KampinaStaete

De KampinaStaete in Oisterwijk is een klein opgezet gezellig vakantiepark midden in de bossen. Om de brandbeveiliging te garanderen zijn wij benaderd om een passende oplossing te bieden. Lees meer!

Ontspannen genieten midden in de natuur van Oisterwijk

Diep in de bossen van Oisterwijk bevindt zich het in 2020 opgerichte vakantiepark KampinaStaete. Een kleinschalig opgezet vakantiepark, waar de focus ligt op de omliggende natuur en het hebben van een goed gesprek / een gezellige tijd met je naasten. Eigenaren Charlotte en Heinze vinden met name dit laatste een belangrijke pijler van hun visie; je zult in de diverse smaakvolle ingerichte accommodaties geen televisies terugvinden.

Op het park vind je momenteel 3 verschillende type accommodaties. Knusse Cottages voor 2 personen, die wat weg hebben van sprookjesachtige trekkershutten. De ruimer opgezette Lodges voor 2 volwassen én 2 tot 3 kinderen, zien er wat traditioneler uit qua uitstraling. Tenslotte zijn deze zomer The Diamond Suites aan het park toegevoegd. Deze Tiny Houses zijn geschikt voor 2 personen en danken hun naam aan de typische diamantvorm. Alle type accommodaties op de KampinaStaete zijn overigens van alle gemakken voorzien, zoals een keuken, verwarming en airconditioning.

 

  Uitdaging

  Om de brandveiligheid in de diverse accommodaties op De Kampinastaete te waarborgen zijn wij benaderd om hiervoor een passende oplossing te bieden. Gezien de beperkte bewegingsruimte is het compacte formaat van de blusser belangrijk. Ook de milieu impact dient bij eventueel gebruik van de blusser tot een minimum beperkt te blijven. Dus geen schadelijke PFAS / fluor in bodem en grondwater.

  pfas vrije brandblussers voor vakantiepark kampinastaete 9

  Aanpak; Compacte F3 schuimblussers

  Na een inventarisatie door onze adviseur Jeroen is er een projectering gemaakt voor in totaal 22 blussers. Deze schuimblussers bevatten F3 PFAS-vrij blusschuim wat in samenwerking met TNO is ontwikkeld. Dit blusschuim is volledig fluorvrij, zonder concessies te doen aan het blusvermogen, op zowel vaste stoffen (A), vloeistoffen (B) als vetbranden (F).

  Meer informatie over dit type blusser? Klik hier.

  Resultaat

  Alle verblijven, inclusief de receptie, zijn voorzien van blusmiddelen. Deze blussers worden tevens volgens de NEN 2559 onderhouden, zodat je er altijd vanuit kan gaan dat de brandblussers het doen wanneer je ze ook echt nodig hebt.