efficiency in de zorg 3
Efficiency in de zorg

Efficiency in de zorg

Efficiency in ziekenhuizen: kan het nog efficiënter?

Verlenen van meer zorg. Van meer en nog betere zorg. En dat met minder mensen. Uitgekauwd onderwerp? Niet echt, als je de enorme tractie in de media rond dit onderwerp bekijkt. Maar kan het nog wel efficiënter? Zijn we niet bij het einde van onze technische mogelijkheden aangekomen? Het genuanceerde, en nogal flauwe, antwoord: dat hangt er vanaf.

Door gebruik te maken van nieuwe technologie zijn op sommige punten nog zeker efficiencyverbeteringen haalbaar

Voorbeeld? Gemiddeld is het verplegend personeel ca. 15 minuten bezig met het zoeken naar zaken die men nodig heeft voor het verlenen van zorg. Het vinden van de juiste rolstoel/bed/infuus/… kan een vervelend en tijdrovend klusje zijn. Door “tags” op de apparaten en objecten aan te brengen is het mogelijk om een exacte plaatsbepaling van die objecten te realiseren. Hetgeen de zoektijd met de helft reduceert.

Ander voorbeeld? In een bepaald ziekenhuis bleek de (hand-) hygiëne van het verplegend personeel een oorzaak van infecties.

De remedie was meteen helder: overal handwas-installaties plaatsen. Maar hoe te monitoren dat deze maatregel effectief werd nageleefd? Door met behulp van sensoren te meten óf en hoeveel er gebruik werd gemaakt van de handwas-installaties.

Dus, ja, er zijn op sommige punten nog zeker efficiency verbetering haalbaar. En dat begint met het detecteren en meetbaar maken van zaken, vervolgens wordt de verzamelde data getransporteerd naar een database voor interpretatie en analyse. Het ondernemen van actie volgt daarna.

Nog een aantal mogelijke “use cases”

  • Beschikbaarheid van de juiste apparatuur;
  • Bed management: bezetting van bedden, matrassensoren;
  • Patiënten-volg-systemen: val monitor, plaatsbepaling, nabijheidssensoren;
  • Temperatuur van medicijnkasten;
  • Klimaat en luchtgesteldheid van ziekenhuiskamers;
  • Tegengaan van nachtelijke wandelingen;
  • Telling van personen in bepaalde ruimtes;
  • Monitoren van wachtrijen;
  • Meten en regelen van verlichtingsarmaturen.
efficiency in de zorg 5

Graag helpen wij zorginstanties in hun zoektocht naar verbetering van hun zorgtaken

Hoe? Door het monitoren en meten van zorggerelateerde onderwerpen eenvoudig te maken. Wij bieden het datanetwerk waarlangs sensordata getransporteerd wordt. Onze partners bieden expertise op hun eigen vakgebied in sensoren. Samen met zorginstanties (en onze partners) creëren we een netwerk dat de processen en procedures nog verder verbetert. Door de zoektijd naar het infuus dat personeel nu nodig heeft, met de helft te verminderen bijvoorbeeld.

O ja, van oorsprong zijn wij experts in brandbeveiliging. Dat zijn wij nog steeds en daar hebben wij ruim 95 jaar ervaring in. Wij weten exact hoe wij met behulp van nieuwe technologie onze brandveiligheidsobjecten op afstand moeten monitoren. Wat dat oplevert? Elk moment van de dag verzekerd zijn van 100% brandveiligheid. Dus je gaat van 1 dag in het jaar (de dag dat de monteur is geweest), naar 24/7 optimale veiligheid. Daar kunnen we sowieso mee helpen.

efficiency in de zorg 4 150x150

Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak met Edwin Verhoef van SK FireSafety Group. Hij vertelt graag meer over zijn passie voor sensoren en netwerken.

Vul hier het contactformulier in, of bel rechtstreeks met Edwin Verhoef:

06 1299 6760

Neem contact op