Proefblussing met een nieuwe schuimmenger bij Tank Opslag Verbeke

Proefblussing met een nieuwe schuimmenger bij Tank Opslag Verbeke

Tank Opslag Verbeke is dienstverlener voor de chemische en petrochemische industrie, van opslag, transport, drumming en blending. De terminal is strategisch gelegen langs de belangrijkste vaarroutes van Antwerpen en Brussel, daarnaast bereikbaar via het spoor en de snelweg.

In 2016 is de site in Hemiksem uitgebreid met zes nieuwe opslagtanks. De tanks staan in een tankput en zijn verbonden met het laadstation voor trucks en een jetty. Er zijn twee uitdagingen waar Tank Opslag Verbeke mee te maken had.

Brandweerauto

Wij hebben voor Tank Opslag Verbeke ook de bijmenginstallatie op het brandweervoertuig mogen ontwerpen samen met ons zusterbedrijf Knowsley SK in Manchester. De klant wilde het voertuig zo breed mogelijk in kunnen zetten op het terrein. Eén van de uitdagingen was de beperkte ruimte op het voertuig. In samenwerking met Knowsley SK hebben we een installatie ontworpen en een Midi en een Maxi Turbinator geleverd. Dit is een water aangedreven schuimmenger die in staat is blusschuimconcentraat nauwkeurig te mengen met water. Hiermee is het voertuig op de meest mogelijke manieren inzetbaar op het terrein van Tank Opslag Verbeke.

Proefblussing

De aanpassingen aan het blusschuimsysteem moesten geverifieerd worden. Hiervoor hebben wij een proefblussing uitgevoerd in aanwezigheid van een keuringsinstantie. Tijdens het proefblussen zijn diverse testen uitgevoerd. We hebben de daadwerkelijke bluswatercapaciteit gemeten en de werking van de Turbinator gecontroleerd: de mengverhouding van het blusschuim met het water. De resultaten van alle testen waren goed, waardoor het een geslaagde blusproef was.