Saval

Regelmatig onderhoud

Onderhoud brandslanghaspels periodiek, is ons advies. Uit onderzoek bij bedrijven in diverse landen blijkt dat veel beginnende branden worden geblust met brandblussers, brandslanghaspels en blusinstallaties. Succesvol blussen is alleen mogelijk met regelmatig geïnspecteerde en goed onderhouden blusmiddelen. Vaak wordt veel geïnvesteerd in de aanschaf van brandslanghaspels en andere blusmiddelen, maar kiest men vervolgens voor matig onderhoud of laat men het onderhoud zelfs achterwege. De kans dat brandslanghaspels die niet onderhouden zijn volgens EN671-3 in geval van een calamiteit niet meer functioneren en zelfs gevaarlijk zijn, is reëel. Goed periodiek onderhoud is dan ook een noodzaak voor de veiligheid van medewerkers en uw eigendommen.

Wij onderhouden ieder merk en type brandslanghaspel.

Eisen voor onderhoud volgens de NEN norm

Ook het onderhoud aan brandslanghaspels is vastgelegd in een norm. Globaal houdt de interval van het onderhoud volgens deze EN671-3 norm het volgende in:

  • Jaarlijks onderhoud door een deskundig persoon (ODB opgeleid);
  • Vijfjaarlijkse beproeving (afpersen) van de slang

Jaarlijks onderhoud brandslanghaspel

Wat houdt dat onderhoud van je brandslanghaspel nu precies in? Kijk mee naar de dagelijkse werkzaamheden van de Saval servicetechnicus.

In deze video lichten we gedeeltelijk het onderhoud aan de brandslanghaspel toe.

Onderhoud en keuring aan je brandslanghaspels inplannen?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Type onderhoud
Meerdere opties mogelijk
Hebben je veiligheidsmiddelen onderhoud en keuring nodig?
Maak een afspraak