• Blog
  • Onderhoud
  • Brandveiligheid
  • Brandblusapparatuur

Waarom zou je je brandrisico toevertrouwen aan Saval?

  • 08 februari 2023
  • Norbert Albersen

Waarom zou je je brandrisico overlaten aan Saval. Lees hier puntsgewijs onze eigenschappen waarom wij de ideale partner voor je zijn.

blog waarom je brandrisico overlaten aan saval

Je neemt brandbeveiliging serieus. Je medewerkers en je bedrijf moeten er op kunnen vertrouwen dat de brandveiligheid goed geregeld is. Veilig en conform de geldende regelgeving, zodat je bij controle of bij onverhoopte calamiteiten niet voor verrassingen komt te staan. Natuurlijk tegen een eerlijke prijs, waar niet achteraf nog allerlei zaken aan toegevoegd worden. En dat alles zoek je bij een betrouwbaar, ervaren bedrijf, dat zijn sporen in de wereld van brandbeveiliging heeft verdiend. Graag maken wij van de gelegenheid gebruik om je puntsgewijs te overtuigen dat Saval de partner is die jij zoekt!

Bewezen kwaliteit in duurzame brand- en vluchtveiligheid

Saval staat voor kwaliteit met altijd de milieu-impact in het oog. Als geen ander weten we dat die kwaliteit niet alleen bepalend is voor de werking van de apparatuur, maar ook nog eens de goedkoopste oplossing op termijn is. Door een gedegen advies ben je zeker van het juiste blusmiddel of blussysteem op de juiste plaats. In de komende jaren moet al het blusschuim PFAS- / fluorvrij zijn. Op korte termijn worden de wettelijke regels aangescherpt en wij zijn er klaar voor. De blusschuimtransitie raakt ook jouw bedrijf. We helpen je bij het kiezen van het juiste moment. Ook bestaat sinds april 2019 ons volledige noodverlichtingsportfolio uit LED verlichting. Uiteindelijk de veiligste en voordeligste keuze voor jouw organisatie!

Al bijna een eeuw ervaring

Saval maakt al sinds 1925 brandbeveiligingsapparatuur. Niet vreemd dus dat we terug kunnen grijpen op een uitstekende ervaring met alle risico’s die in je bedrijf aanwezig kunnen zijn. Op alle terreinen van brandveiligheid hebben we specialisten in huis.

Saval schuimblussers omstreeks 1935

Continuïteit gegarandeerd

Met zo’n lange historie mag je concluderen dat we zeker geen eendagsvlieg zijn. Het geeft aan dat je ook in de toekomst op ons mag rekenen en dat je kunt profiteren van dat rijke verleden. We nemen niet alleen actie op korte termijn, maar gaan voor een jarenlange relatie.

Made in The Netherlands

Saval is de enige overgebleven Nederlandse fabrikant van blusmiddelen. Op geavanceerde machines worden in de fabriek in Breda jaarlijks duizenden moderne blusmiddelen geproduceerd. Zo zijn we in staat het proces van begin tot eind te controleren, bij te sturen en aan te passen aan de wensen van de klant. De fabriek, die in april 2004 in gebruik genomen werd, omvat een modern machinepark waarmee de kwaliteit steeds verder verbeterd wordt en er bovendien ruimte is voor de snelle groei van Saval.

Erkend bedrijf

Niet alleen bij Saval zelf geloven we in de kwaliteit van onze producten en service, ook tal van onafhankelijke instanties erkennen de kwaliteit die we leveren. Formele erkenningen als ISO 9001:2015, de defensienorm AQAP 110 en VCA bijvoorbeeld, zijn je garantie voor continuïteit en kwaliteit.

Normen en voorschriften

We lappen de geldende normen en voorschriften niet aan onze laars, omdat wij weten welke verstrekkende consequenties dat voor ons maar ook zeker voor jouw bedrijf kan hebben. Als je zaken doet met Saval weet je zeker dat de producten conform de geldende EN-normen en voorschriften vervaardigd zijn. Geef je het onderhoud in handen, dan garanderen wij uitvoering volgens de geldende NEN norm 2559 door een ODB-erkende (voorheen REOB) servicemonteur (ODB = OnderhoudsDeskundige Blusmiddelen / REOB = Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen, een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en brancheorganisatie VeBon). Zo kom je in geval van calamiteiten niet voor vervelende verrassingen te staan.

Landelijke servicedekking en uitstekend onderhoud

We zijn altijd in de buurt. Met ruim 120 buitendienst medewerkers die van huis uit opereren lossen we elk probleem razendsnel op. Of je nu advies nodig hebt, blusmiddelen aan wil schaffen of onderhoud uit wil laten voeren; op ons kun je rekenen. Onze servicemedewerkers houden zich dagelijks bezig met het onderhouden van blusapparatuur en systemen. Voor meer gespecialiseerde werkzaamheden kan de service buitendienst bovendien altijd terugvallen op de geavanceerde revisiewerkplaats in Breda. De kwaliteit van de onderhoudswerkzaamheden wordt middels steekproeven regelmatig gecontroleerd.

Onze Portal maakt je brandbeveiliging online inzichtelijk, 24 uur per dag!

Met onze Portal verhogen we de service, kwaliteit en bereikbaarheid van onze dienstverlening. Nu zijn je documenten, zoals onderhoudscontracten, certificaten en inspectierapportages en de status van je brandbeveiligingsproducten door middel van een dashboard 24 uur per dag in te zien. Verder kun je ieder moment van de dag een storing doorgeven, via de interactieve storingsmelder.

Dag en nacht beschikbaar

Brand houdt zich niet aan de normale werktijden. In geval van nood kun je uiteraard ook op Saval rekenen. Ons alarmnummer is dag en nacht bereikbaar.

In specials voelen wij ons thuis

Voldoet ons uitgebreide productenpakket niet aan je wensen? Dan zijn we als fabrikant in staat om via de afdeling productontwikkeling samen met jou een oplossing op maat te zoeken. Wij gaan geen uitdaging uit de weg!

Beschikbare onderdelen van al onze producten

De werking van blusapparaten staat of valt met de beschikbaarheid en de kwaliteit van de onderdelen. Als enige Nederlandse fabrikant van blusapparatuur garanderen we de levering van de noodzakelijke onderdelen tijdens de levensduur van de apparaten. Zo voorkom je dat een nagenoeg nieuw blusapparaat afgekeurd moet worden omdat onderdelen niet meer leverbaar zijn.

Kennis van zaken

Saval is in binnen- en buitenland een erkend specialist op het gebied van brandbeveiliging en wordt dan ook vaak benaderd om mee te denken over nationale en internationale normen en wetgeving. Zo is Saval in staat om ook jouw belangen te verdedigen, zodat brandbeveiliging effectief maar ook betaalbaar blijft.

Productgarantie

Mocht er ondanks de intensieve kwaliteitscontrole iets mis gaan, dan sta je bij Saval niet in de kou. We nemen ook op het gebied van garantie onze verantwoordelijkheid op eigen producten. Wanneer je de blusmiddelen ook bij ons in onderhoud hebt gegeven, wordt de standaard fabrieksgarantie ruimschoots verlengd.

Breed aanbod van veiligheidsopleidingen en consultancy

Het is van cruciaal belang dat jouw personeel bij incidenten eerste hulp kan verlenen en kan handelen bij een brand en/of ontruiming. Dit helpt om letsel en schade te beperken en zo de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Je voldoet hiermee aan de wet en aan eisen van verzekeraars. BHV-, EHBO- en reanimatiecursussen zijn dan ook noodzakelijk voor de continuering van je dagelijkse werkzaamheden. Verder zijn wij in staat een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) op het gebied van brandveiligheid voor je uit te voeren. Ook het realiseren van ontruimingsplannen én -plattegronden valt onder ons aanbod.

Afsluiter

Waarom je je brandrisico aan ons zou toevertrouwen? Ik zou geen andere redenen kunnen bedenken.

Deel dit artikel